Multe dintre vedetele care doresc sa arate impecabil pe podium au reusit sa slabeasca cu ajutorul celebrei diete a doctorului Dukan. Jennifer Lopez, Penelope Cruz , Gisele Bundchen, Nicole Kidman sunt cateva dintre celebritatile de peste ocean care au reusit sa scape de kilogramele nedorite cu acest regim hiperproteic. Si printesa Kate Middleton a reusit sa dea jos rapid kilogramele acumulate in timpul celor doua sarcini cu regimul doctorului Dukan. Dintre vedetele autohtone care au scazut mult in greutate cu metoda fondata de celebrul doctor sunt Bodo, solistul trupei Proconsul, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Luminita Anghel.

Ce inseamna dieta Dukan – beneficii

Dieta Dukan are la baza un plan alimentar care promite inlaturarea excesului ponderar si mentinerea greutatii optime pe termen lung. Conform medicului Pierre Dukan, initiatorul dietei, acest plan alimentar reprezinta nu doar o dieta ci un mod de viata, un mod de a accelera metabolismul, o forma de a invata organismul sa se hraneasca sanatos.

Principalul avataj al acestei diete este numarul mare de kilograme pierdute, in timp relativ scurt; acest fapt ajuta la prevenirea unor boli specifice obezittii precum diabet zaharat, hipertensiune arteriala, atac cerebral vascular si infarct.

Dieta nu este restrictiva din punct de vederea al cantitatii de alimente consumate. Personele care adopta aceasta dieta pot manca din alimentele permise cat pot si cat doresc.

Acest plan alimentar se areseaza celor care doresc sa slabeasca si sa isi mentin greutatea corporala pe termen lung. Un alt avantaj al acestei diete consta in faptul ca este usor de urmat, printre alimentele permise fiind: carnea slaba (pui, peste), produse lactate ( fara lapte), oua. Din faza a treia adeptii au voie sa consume alimentele preferate odata pe saptamana.

Diete Dukan, functioneaza bine daca este combinata cu exercitii fizica, deci cei care doresc sa slabeasca rapid, devin activi si adopta un mod de viata mai sanatos.

Riscurile dietei Dukan

Ca si alte diete, si planul alimentar constituit de doctorul Dukan, vine cu anumite parti mai putin placute. La o parte dintre persoanele care au urmat acest plan alimentar s-a observat o cresere a indecelui de colesterol.

In primele doua faze, multi dintre adpetii acestei diete au manifestat stare de oboseala, accentuata si schimbari bruste de dispozitie. Unele persoane pot manifesta migrene pe parcursul acestor faze.

Constipatia este un alt fenomen mai putin placut, care apare inevitabil datorita consumului mare de proteina. Alte simptome neplacute ce pot aprea sunt modificarea mirosului respiratiei si a transpiratiei. Personele care nu consuma suficiente lichide in timpul dietei pot manifesta tuburari la nivelul rinichilor.

Un alt aspect care nu este apreciat la aceasta dieta, consta in faptul pe parcursul primelor faze sunt eliminate total din meniul zilnic, grupe alimentare esentiale: carbohidratii, leguminoasele, fructele.

plan alimentar dukan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here