Diete Rina, cunsocuta si sub numemele de “dieta celor 90 e zile”, este conform specialistilor un mod sanatos de a scapa de kilogramele neplacute. Urmand aceasta metoda se pot scapa in cele trei luni intre 10 si 15 kilograme. In plus planul alimentar propus prin aceasta dieta modifica metabolismul, obisnuindu-l sa arda caloriile mai rapid si mai intens.

Persoanele care aleg sa slabeasca cu dieta Rina, vor avea un plan alimentar bine stabilit. Cele patru grupe alimentare – proteine, amidon, carbohidrati, vitamine – sunt consumate conform schemei specifice. O zi este destinata detoxifieiri, deci in acea zi se consuma doar apa!

Avantajele dietei Rina- modul in care transforma modul de viata

  • In primul rand dieta Rina este usor de urmat, pentru ca pot fi consumate toate grupele alimentare. In prima zi se consuma proteine, in a doua doar legume, ziua a treia este destinata fructelor iar in a patra zi se consuma doar carbohidrati.
  • Pot fi preparate cu usurint o gama foarte variata de retete, deci nu intervine monotonia  culinara, cum se intampla in alte situatii.
  • Dieta celor 90 de zile nu este restrictiva din punct de vedere al cantitatii de alimente consumate. Deci personele care aleg sa urmeze aceasta dieta pot mana la masa pe saturate.  In acest fel nu intervine frustrare psihica sau stare de slabiciune fizica.
  • Rezultatele sunt rapide, fapt ce ofera un sentiment placut, personelor care sa slabeasca prin aceasta metoda.
  • Un alt avantaj este ca alimentele sunt mai rapid procesate si digestia este usurata. Deci. organismul are o perioada de respiro. Conform specialistilor personele care urmeaza aceasta dieta sunt mai putin predispuse la efectul de yo-yo, pentru ca in cele trei luni organismul se educa sa consume corect alimentele.
  • Pentru a avea efecte rapide, sunt recomandate exercitiile fizice. Deci acesasta dieta incurajeaza adoptarea unui mod de viata sanatos.

Dezavantajele si riscurile dietei Rina

  • Specialistii nu recomanda urmarea pe perioade indelungate a dietei Rina, pentru ca pot aparea dezechilibre metabolice. Chiar daca sunt permise toate grupele alimentare, disocierea acestora presupune, un stres pentru organism. Persoanele care urmeaza aceasta dieta pot sufei de fluctuatii glicemice.
  • Dieta nu poate fi urmata de copii, adolescenti si persoane active.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here