Cafeaua este o bautura miraculoasa pentru multi dintre noi. Este acea esenta care ne energizeaza si ne face ziua mai placuta, insa aceasta licoare vine si cu numeroase beneficii pentru sanatate. Inainte de a afla care sunt efectele minunate ale cafelei, este bine sa facem cunostina  cu arborele  de cafea.

Cultivarea arborilor de cafea este o operatiune migaloasa ce solicita mult, mult timp.  Micile plante sunt cultivate in pepiniere, aici se dezvolta pana ating inaltimea de 40-50 cm, adica intre 9 si 19  luni. Sunt transplantate permanent in sol, dupa aceasta perioada, si continuta sa se dezvolte. Arborele de cafea intra pe rod abia dupa 4 ani de la plantere. Boabele de cafea ating maturitarea dupa 11 luni de la formare si la recoltare au culoare rosie. Pentru ca noi sa ne bucuram de cafea Jezabel cu aroma intensa, boabele sunt supuse la procese riguroase de separare, selectie, prajre si macinare. Prajirea boabelor este un proces delicat, care asigura gustul putenric si intens pe care noi il adoram.

Beneficiile cafelei Jezabel

  1. Cafeaua este bogata in antioxidanti, iar consumul regulat de cafea incetineste procesul de imbatranire celurala.
  2. Boabele de cafea intetesc arderile celulare. Aceata planta are continut ridicat de fibre, si conform specialistilor, o ceasca de cafea consumata zilnic ajuta la intensificarea arderilor celulare si la mentinerea greutatii corporale in stare optima.
  3. Cafeaua este un element care poate preveni instalarea diabetului de tip 2. Studii realizate de specialistii canadieni au demonstrat ca consumul moderat de cafea, poate influenta modificarea producerii de insulina. Acestia au scos la iveala ca personale care consuma cafea sunt mai putin predispuse la diabet.
  4. Imbunatatese circulatia cerebrala, si scade riscul de atat vascular cerebral. Cafeaua este aliment care influenteaza circulatia sangvina. Aceasta bautura consumata in cantitati moderate actioneaza si asupra sanatatii vaselor sangvine, deci este esentiala in prevenirea unor boli precum atac vascular cerebral.
  5. Cafeaua imbunatateste digestia si tranzitul intestinal. Butura de cafea are efecte minutante auspra digestiei. Este un aliment care stimuleaza secretia sucurilor gastrice si faciliteaza procesul de digestie.
  6. Calmeaza migrenele. Numeroase studii au demonstrat ca o ceasca de cafea consumata zilnic, are ca efect stoprarea migrenelor, in special in cazul personelor care sufera de dureri de cap in forma cronicizata.

7. Imbunatateste atentia si capacitatea de concentrare. Cafeaua are ca substanta activa cafeina, care este un neurostimulator  deosebit, deci imbunatateste atentia, puterea de concentrare si imbunatateste randamentul intelectual.

  1. Creste performantele fizie. Consumul de cafea zilnic ajuta la imbunatatirea perfomantelor fizice. Studiile realizate de specialsti au demonstrat ca sportivii care consuma cafea isi canalizeaza mai bine energia.
  2. Vitaminizeaza organismul. Boabele de cafea sunt bogate in vitamine, care ajuta la hranirea eficeinta a organismului.
  3. Cafeaua creaza placere! Un alt beneficiu consta in faptul ca este delicioasa si creaza placere cand este consumata!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here