Somnul odihnitor, este un element important care asigura o viata  sanatoasa si implinita. Calitatea somnuui influenteaza atat starea de sanate fizica a organismului cat si starea de spirit. Are influente asupra capacitatii de concentrare, puterii de munca si asupra functiilor cognitive. Deci un somn odihnitor, este un detaliu esential pentru o un stil de viata sanatos. Iata care sunt,conform specialistilor Karoboutique.ro, elementele care influenteaza somnul si calitatea acestuia.

  1. Aspectul incaperii

Incaperea destinata pentru odihna si somn trebuie sa fie una primitoare, relaxanta, nu foarte incarcata cu detalii si elemente ce pot incarca activitatea creierului. Numeroase studii au demonstrat ca incaperile decorate cu aspect minimalist, sunt mai potrivite pentru odihna, decat cele prevazute cu detalii dominante si culori nepotrivite.

  1. Calitatea patului

Patul pentru somn trebuie sa fie unul rezistent, durabil, confectionat din materiale prietenoase. De asemena trebuie sa fie in stare impecabila, nu trebuie sa fie dezmembrat si sa produca accidentari, nu trebuie sa produca zgomote in timpul miscarilor nocturne, care sa afecteze calitatea somnului.

  1. Calitatea saltelei

Si salteaua poate influenta calitatea somnului. O saltea tare are beneficii pentru cei cu afectiuni ale coloanei vertebrale. O saltea cu spuma cu memorie poate asigura somn mai odihnitor, celor care suprasolicitati in timpul zilei.

  1. Calitatea lenjeriilor de pat si aspectul acestora

Lenjeriile de pat au o influenta covarsitoare asupra calitatii somnului, pentru ca stofele acestora intra in contact direct cu organismul si influenteaza trei dintre simurile omului.

Specialistii Karoboutique, recomanda acizitionare de lenjerii de calitate realizate din stofe naturale din bumbac. Aceste fibre sunt prietenoase cu pielea si nu produc alergii cutanate, in plus au proprietati deosebite, deci asigura stare de bine in orice anotimp. O lenjerie de calitate asigura senzatie racoritoare in timpul verii, si confort termic ridicat in timpul iernii. Lenjeriile de pat trebuie sa fie fine, placute la atingere, sa creeze sentiment de confort de la prima atigenere, in acest fel simtul tactil este pacut satisfacut.

Prima impresie este covarsitoare! Lenjeria de pat trebuie sa creeze placere ochilor, pentru ca imaginea transmisa apoi creierului sa fie una relaxanta.O lenjerie de pat odihnitoare nu trebuie sa fie decorata cu elemene obositoare si culori neapreciate de ochi!

Lenjeria de pat trebuie sa posede miros placut. Ca si simtul vizual si cel olfactiv, influenteaza starea de spirit. Pentru a beneficia de somn odihnitor, este esential ca patul si lenjeria care il acopera sa fie una ce imbie, deci acorda o atentie mai mare produselor pe care le utilizezi pentru curatarea acestora.

Un alt aspect de care trebuie sa tii seama, cand achizitionezi lenjeria de pat, este legat de dimensiunea acesteia. Piesele nepotrivite pot crea stare de disconfort si afecteaza in mod negativ calitatea somnului si a vietii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here