Lenjeriile de pat sunt elemente care imbunatatesc sau nu calitatea somnului si a vietii. Alaturi de pat si de saltele, creaza un intreg care influenteaza organismul. Un pat care scartaie, o saltea nepotrivita sau o lenjerie prost aleasa pot avea efecte negative asupra somnului, si asupra starii de sanatate fizica si psihica. Conform specialistilor lenjeriile de pat trebuie sa ofere placere, si sa transmita senzatie de odihna. Trebuie, alaturi de celelalte obiecte din dormitor sa creeze un mediu prietenos, primitor, perfect pentru relaxare.

Principalele caracteristici ale unei lenjerii de calitate sunt, conform specialistilor, calitatea si bunul gust. O lenjerie de buna calitate trebuie sa fie realizata din fibre naturale (bumbac, in, satin, matase lana) care nu irita pielea, nu produc alergii si nu supara. Lenjeriile de calitate trebuie sa fie bine finisate, sa nu prezinte ate, sau alte imprefectiuni, aceste aspecte ofera un plus de confrot psihic. Un material bun este mai durabil si se comporta mai bine la curatari repetate, este resimtit placut de piele si asigura somn odihnitor.

Este important sa se aleaga stofa in functie de sezon si temperaturi. O lenjerie din bumbac satinat sau matase este bine tolerata de organism in serile calduroase de vara, pe cand cele din lana si bumbat integral sunt mai potrivite pentru sezonul rece, pentru ca mentin constanta temperatura corporala.

Specialistii recomanda alegerea lenjeriilor mai putin bogate in elemente decorative si culori puternice. Acest aspect asigura confort sporit si pentru ochii si pentru sistemul  nervos. Sunt recomandate culorile paste, nuantele pale si motivele decorative discrete. Este bine sa se evite culorile putenrice, contrastele si incarcatura cromatica excesiva.

Specialistii recomanda trei tipuri de lenjerie de pat, care pot salva gospodinele din orice situatie.

Lenjeriile albe! Aceste accesorii continua sa fie considerate icoane ale curateniei si ale bunului gust. Pentru momentele in care doresti sa impresionezi oaspetii, prietenii sau rudele care raman peste noapte, lenjeriile albe sunt must have-uri! Sunt usor de curatat, de intretinut si ofera aspect placut. Pentru a fi sigura ca efectul lenjeriei de pat este maxim ai grija la parfum! O lenjerie frumos mirositoare face somnul mai placut si mai odihnitor. Pentru un plus de confort alege lenjeria alba din bumac, bine finisat. Este moale si neteda si te vei indragosti de ea!

Lenjerii tridimensionale! Aceste piese sunt extrem de populare, in special in randul tinerilor. Avantajele acestor tipuri de accesorii sunt numeroase. In primul rand se curata foarte usor, sunt durabile la spalari si uscari repetate. Au aspect impresionant chiar daca nu sunt calcate cu fierul. De obicei lenjeriile de pat tridimensionale sunt vesele si vin cu modele delicate, extrem de atractive pentru ochi, deci pot fi folosite cu usurinta si pentru camerele copiilor. Pentru a evita alergiile cutantate, sunt recomandate lenjeriile din bumbac organic.

Lenjeria satinata! Lenjeria din bumbac satinat este o advarata desfatare pentru simturi! Este moale, placuta la atingere si asigura un somn odihnitor. Pentru a te bucura de efectele deosebite ale acesteia alege nuantele calde care iti creaza placere.

Acceseaza lenjerii-de-pat-online.ro si vei descoperi cele mai bine cotate magazine care comercializeaza lenjerii de pat. Verifica pagina de Facebook si afla care sunt cele mai eficiente trucuri, care te vor ajuta sa intretii lenjeriile de pat preferate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here