Primele semne de inaintare in varsta sunt resimtite chiar de piele. Odata cu trecerea anilor, tesuturile isi pierd din fermitate, iar aspectul de ten proaspat si luminos incepe sa paleasca. Conform specialistilor, exista cateva trucuri care te ajuta sa incetinesti, imbatranirea prematura a pielii.

Se pare ca multe dintre obiceiurile pe care le avem accelereaza imbatranirea celulara si totdata starea de sanatate a pielii. Acestea au efecte devastatoare asupra aspectului pielii si asupra increderii. Potrivit specialistilor, imbatranirea organisumul este influentata in proportie de 30% de factorii genetici si in proportie de 70% de factorii extreni. Alimentatia, hidratarea, poluarea, activitatea hormonala, activitatea radiatiilor solare sunt doar cativa,  dintre factorii care influenteaza in mod direct procesele de imbatranire celulara. Introducerea in rutina zilnica a cremelor care cresc fermitatea pielii, este un obicei care ajuta, insa, conform specialistilor sunt si alte trucuri care ne ajuta sa ne mentinem fermitatea pieli si aspectul luminos.

  1. Utilizarea produselor de ingrijire adecvate pielii.

Este important sa alegem cu mare atentie produsele compatibile cu tipul tenului. Incorect alese, acestea nu fac decat sa accentueze procesul de imbatranire. Specialistii recomanda sa introducem in rutina zilnica produse organice, lipsite de parabeni, care raspund cerintelor pielii. Se recomanda utilizarea de cosmetice hidratante, personelor cu ten uscat si produse de ingrijire care impiedica formarea sebumului, personelor care au ten predispus la ingrasare.

2. Expunerea la soare

Conform studiilor expunerea la soare este un factor care accentueaza procesul de imbatranire a pielii. Razele soarelui afecteaza in profunzime structura celulare iar  pielea devine lipsita de stralucire. Conform studilor expunerea prelungita la radiatii UV poate duce si la dezvoltarea cancerului de piele. Pentru a preveni imbatranirea prematura se recomanda expunerea la soare doar in primele ore ale diminetii, si seara inainte de apusul soarelui. Cremele de protectie solara sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii pielii, indiferent de anotimp.

3.Consumul de zahar

Conform studiilor zaharul este un mare dusman al pielii luminoase! Gustul placut al preparatelor dulci, vine cu numeroase efecte devastatoare asupra celulelor cutanate. Substantele care rezulta din zahar, in timpul procesului de digestie, actioneaza ca inhibator asupra elasticitatii si fermitatii pielii.

  1. Fumatul, cel mai mare dusman al pielii

Efectele devastatoare ale fumatului au fost confirmate prin numeroase studii, realizate de specialisti de-a lungul timpului. Pielea fumatorilor isi modifica nuanta, elasticitatea si aspectul. Substantele din tigarete, impiedica hidratarea  si oxigenarea corecta a pielii, care isi pierde aspectul luminos si sanatos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here