In vremea antica, majoritatea oamenilor mergeau desculti si acesta era un avantaj deoarece talpa era masata de denivelarile de la suprafata pamantului, in zilele noastre insa, pantofii sunt o necesitate, acestia fiind uneori un chin pentru picioarele noastre, doar pentru ca ne dorim sa fim la moda. De aceea, s-a cautat o solutie pentru a remedia aceste probleme si pentru a transforma incaltamintea pe care o purtam zilnic intr-una comoda, indiferent ca vorbim despre pantofi casual sau eleganti, cu toc. Este vorba despre branturi scholl, care ofera o serie de beneficii atat picioarelor, cat si perechilor de incaltaminte.
Aceste branturi pantofi asigura cu succes confortul picioarelor in timpul mersului, dar si absorbtia eficienta a socurilor, in acest mod reducand cu succes presiunea la care sunt supuse picioarele pentru o perioada lunga de timp.
In momentul in care decizi sa cumperi o pereche noua de branturi, acestea trebuie taiate pentru a se putea potrivi in interiorul perechii de incaltaminte, fie de-a lungul conturului care se potriveste cu dimensiunea exacta a incaltamintei, fie folosesti ca model vechile branturi. Cel mai bine este ca branturile sa fie schimbate in momentul in care prezinta semne de uzura sau la fiecare jumatate de an.
Aproximativ 80-90% dintre populatie sufera de probleme datorate mersului pe jos si statului in picioare pentru o perioada mare de timp, de aceea folosirea diferitelor modele de branturi scholl ajuta la distribuirea uniforma a presiunii exercitate in timpul mersului, in asa fel incat sa nu se ajunga la agravarea simptomelor.

Anumite modele de branturi silicon scholl sunt special destinate femeilor care prefera sa poarte tocuri inalte in fiecare zi, pantofii cu toc exercitand o presiune extrem de mare asupra talpilor si picioarelor,ceea ce duce la dureri de spate si la o presiune crescuta asupra articulatiilor si genunchilor. Dar, dureri si disconfort in timpul mersului vor simti si atunci cand talpa pantofilor este subtire si rigida, deoarece se va simti cea mai mica denivelare. De asemenea, incaltamintea cu talpa subtire duce la probleme cauzate de osul calcaiului si la afectarea muschiului gambei, singura solutie a tuturor acestor afectiuni fiind diferitele variante de branturi aparute pe piata .

Aparitia pe piata a ultimelor modele de branturi cu gel sunt de un real succes, pentru ca gelul poate amortiza toate miscarile pentru a se crea confortul permanent indiferent de suprafata pe care mergi sau alergi. Acestea sunt inlocuitoare pentru branturile existente deja in perechea de pantofi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here