Majoritatea posesorilor de centrale termice care functioneaza pe gaz nu se gandesc ca acestea trebuie sa fie instalate, utilizate si verificate conform cu toate prevederile legale. Cele mai multe accidente care apar zi de zi dovedesc ca cei care utilizeaza astfel de echipamente nu stiu deloc reglementarile legale. Majoritatea persoanelor isi pun centrale pe gaz dorind sa economiseasca dar si pentru a avea autonomie in incalzirea casei si obtinerea apei calde.

revizie centrala termicaMontajul unei centrale termice cu gaz se face doar de catre o echipa de specialisti pentru ca doar asa se poate obtine un aviz de functionare conform cu standardele in ceea ce priveste siguranta. Proiectarea se va face doar de catre o firma care are autorizatie ANRE.

Verificarile tehnice periodice ale centralelor termice sunt activitati care se vor face in mod obligatoriu o data la doi ani pentru a putea fi siguri ca centralele termice respecta toate cerintele legale pentru functionarea in siguranta. Verificarile tehnice periodice ale centralelor termice se vor face doar de forme autorizate ISCIR.

Verificarea unei centrale implica in primul rand constatarea existentei unui livret al aparatului pe care posesorul centralei trebuie sa il aiba si sa il prezinte. Acesta este un document pentru identificarea aparatului si pentru evidenta reviziilor tehnice dar si a reparatiilor la care este supus sistemul de-a lungul perioadei de folosire incepand inca de la primele puneri in functiune si pana cand aparatul este complet scos din uz.

Ulterior se va constata existenta unui proiect de gaz in conformitate cu care a fost montata centrala.

Trebuie verificata integritatea aparatelor si respectarea tuturor conditiilor initiale de instalare si vor fi efectuate verificari precum si reglarea instalatiei de ardere cu scopul ca arderea realizata sa fie una completa, la eficienta indicata clar de producator.

Acestia sunt doar primii pasi de verificare a unei centrale urmata de operatiuni complexe care sa determine daca produsul functioneaza in siguranta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here