Numita fotoepilare IPL, este deseori confundata cu indepartarea parului cu laser, dar indepartarea parului cu laser si IPL sunt doua metode diferite de indepartare a parului.

Lumina intens pulsata, abreviata ca sistem IPL, este o tehnologie cu tratamente folosind lumina policromatica (de exemplu, mai multe culori) pentru a elimina foliculii de par, sau firele de par din radacina.

Spectrul de lumina folosit este, in general, de la 500 la 1200 nm, o gama foarte larga in comparatie cu alte tehnici. Cu toate acestea, indepartarea parului cu laser elimina parul printr-un sistem monocromatic de lumina (o singura culoare). Doua metode diferite sau tratamente pentru a reduce parul, sunt: indepartarea definitiva a parului care se poate face intr-o clinica.

Acest tip de epilare cu lumina pulsata nu este la fel de bine cunoscuta ca indepartarea parului cu laser, desi in ultimii ani a castigat popularitate deoarece functioneaza mai eficient pe pielea intunecata si este nedureroasa.

Dupa ce se face epilarea definitiva cu IPL pot aparea efecte secundare? Epilarea aplicata intr-un centru profesional utilizeaza de obicei mai multa putere, este realizata de un profesionist, dar are si preturi mai mari.

Indepartarea parului cu lumina pulsata, se face cu masini de inlaturare a parului, necesita mai multa rabdare in momentul efectuarii tratamentului, dar are avantajul pretului si ofera confortul de a face acest lucru acasa in conditii de siguranta.

epilare definitiva ipl

Inainte de a efectua o indepartare a parului utilizand tehnologia cu lumina pulsata, este necesar sa mergeti la specialist pentru a efectua un studiu rapid al pielii, precum si o revizuire a istoricului medical. Uneori, orice tip de alergie sau patologie poate avea consecinte grave.

Tonalitatea pielii va fi, de asemenea, evaluata pentru a decide cu privire la o anumita tehnologie de epilare sau la alta. In general, tehnologia laser functioneaza foarte eficient pentru piele sau par foarte moale si deschis la culoare, iar tehnologia IPL pentru mai multe tonuri de piele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here