In ultima vreme, scoala de stat aduce tot mai multe nemultumiri, atat parintilor, cat si elevilor, de aceea din ce in ce mai multi parinti incep sa isi indrepte atentia asupra scolilor private, care au devenit o alternativa mult mai accesibila si cautata. In functie de nevoile fiecarui copil si de avantajele pe care le ofera, parintii pot lua decizia de a-si inscrie copilul la o scoala privata.

Exista numerosi oameni care considera ca scolile private sunt doar o afacere si nu se pune accent pe procesul de educatie, insa sunt si copii cu rezultate exceptionale, totul datorandu-se profesorilor din invatamantul privat care isi actualizeaza constant metodele de predare pentru a fi in beneficiul copiilor.

Ca parinte, incerci mereu sa alegi ceea ce consideri ca este mai bun pentru copilul tau, iar un debut bun in educatie le permite acestora sa evolueze pozitiv, iar o daca cu statutul de adult sa se mandreasca cu faptul de a fi adulti echilibrati si independenti. Pentru acest lucru, trebuie sa cauti cea mai buna varianta de a incuraja copilul sa fie curios, sa aiba mereu intrebari si sa astepte raspunsuri, iar educatia in timpul scolii sa fie o experienta placuta .

Se poate considera un avantaj al scolii de stat faptul ca este gratuit, asta daca nu se pune la calcul uniforma, rechizite, materiale didactice si in plus, daca parintii muncesc, inscrierea la un afterschool. In cazul scolilor private, se percepe o taxa lunara sau anuala, in care sunt incluse toate cheltuielile .

Un avantaj al scolilor private este numarul mic de elevi din fiecare clasa, undeva in jur de 10-15, ceea ce duce la copii mai bine supravegheati si carora si le asigura o atentie individuala mai mare, comparativ cu clasele din scolile de stat unde numarul elevilor este intre 25 si 30 de elevi.

Tot in avantajul scolilor private stau posibilitatile de a oferi experiente de invatare diverse, adaptate fiecarui elev in parte, deoarece este nevoie de a face si alte lucruri la scoala in afara memorarii informatiilor.

Cel mai important insa este ca trebuie sa se aleaga un mediu educational sigur, fie el de stat sau privat, care sa duca la o dezvoltare continua a copilului, atat pe plan intelectual, cat si emotional.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here