Zi de zi solicitam in mod excesiv ochii petrecand perioade lungi de timp in fata calculatorului, a smartphone-ului sau a altor dispozitive digitale. Din aceasta cauza, la finalul zilei cresc sansele sa va confruntati cu ochi obositi sau uscati. De asemenea, vederea intetosata, durerile de cap sau ametelile provin nu doar din cauza unei lipse acute de somn, cat si a degradarii capacitatii vizuale.

Ecranele digitale reprezinta o sursa continua de expunere la radiatiile produse de lumina albastra. In timp, cataracta sau degenerescenta maculara pot aparea pe fondul neglijarii regulilor care privesc protectia sporita si ingrijirea regulata si eficienta a ochilor.

Iata, asadar, ce ne recomanda specialistii pentru a ne feri de probleme de vedere si cat de eficiente sunt noile modele de lentile ieftine in viziunea acestora.


Ecrane sau ochelari de protectie contra luminii albastre


Paradoxal sau nu, radiatiile actioneaza negative asupra ochilor chiar si atunci cand nu ne expunem razelor solare. De aceea, recomandarea medicilor, pentru a preveni instalarea precoce a defectelor de vedere sau chiar a orbirii premature este de a purta ochelari de protectie in special atunci cand suntem fortati sa petrecem mai mult timp in fata calculatorului. Ochelarii de protectie sunt echipati cu lentile speciale, cu proprietati anti-reflex si anti-glare.

Prin urmare, in cazul unei senzatii de discomfort persistent la nivelul ochilor, medicii ne sfatuiesc sa luam pauze la interval de timp regulate si sa ne mutam privirea asupra unui obiect situat la cativa metri distanta pentru cel putin 20 de secunde.

In fine, pentru a nu afecta acuitate vizuala, este recomandabil sa pastram o distanta fata de ecranul calculatorului sau televizorului de cel putin un brat.


Lentile ieftine si sanatatea ochilor


Sanatatea ochilor trebuie sa reprezinte un obiectiv in sine pentru fiecare dintre noi, in conditiile in care anual sunt diagnosticate milioane de persoane cu afectiuni oculare curente.  Ca metoda eficienta, practica si confortabile, o buna parte a acestora au ajuns sa constientizeze importanta si avantajele accesoriilor medicale de ultima generatie. O pereche de lentile ieftine pot contribui la diminuarea simptomelor de uscaciune si iritatie a ochilor, prin asigurarii unui nivel optim de hidratare, gratie materialelor hidrofile utilizate de catre opticieni. Mai mult, unele dintre ele au incorporat un filtru contra radiatiilor UVA si UVB, ceea ce inseamna ca protejeaza ochii impotriva actiunii lor agresive in proportie de pana la 98%, in functie de performantele acestora.

Puteti gasi sortimente variate de lentile ieftine la Optilen, online, din gama Air Optix, Biofinity, Acuvue sau SoftLens.


Lacrimi artificiale pentru ochii uscati


Uscaciunea ochilor poate fi un semnal ca ochii se vor confrunta in curand cu o scadere a capacitatilor vizuale. Medicii ne atrag atentia ca un ochi sanatos are capacitatea de a clipi de pana la 15 ori intr-un minut. Numai ca, cu cat petrem mai mult timp in fata ecranului unui calculator, aceasta functie se diminueaza de pana la trei ori.

Pentru a preveni simptomele neplacute, avem posibilitatea de a folosi asa numitele picaturi pentru ochi, sau lacrimi artificiale, care suplinesc deficitul lacrimar care nu realizeaza o lubrifiere corespunzatoare a ochilor.

In ceea ce priveste intrebuintarea unei perechi de lentile ieftine, ele prezinta toate atuurile de natura estetica sau functionala care fac ca acomodarea cu noile dioptrii sa fie mult mai usoara si rapida.


Sursa foto inforisticblog.com


Utilizati lentile colorate cu dioptrii?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here