Sustinerea examenului pentru obtinerea permisului de conducere este o etapa importanta insa, alegerea corecta a scolii de soferi sau a nstructorului are o importanta ce trece de limitele examenului deoarece pregatirea ta nu se rezuma doar la sustinerea examenului, ci la capacitatea de agestiona diferitele situatii ivite in trafic ulterior promovarii examenului si obtinerii permisului de conducere.

Ce trebuie sa iti ofere scoala de soferi?

Scoala de soferi trebuie sa te invete ceva mai mult decat a conduce autoturismul pentru 10- 15 minute cu viteza I si a II-a prin oras si a face cateva parcari. Cam atat reusesc politistii sa testeze in cadrul examenului, insa, in trafic, situatiile vor fi diferite in fiecare zi, vei parcurge drumuri in conditii diferite, vei intalni participanti la trafic ce reactioneaza diferit, vei avea, practic, surprize la tot pasul. Astfel, scoala de soferi trebuie sa te invete autocontrolul si controlul masinii deopotriva, trebuie sa iti creeze deprinderi sanatoase, reflexe, viteza de reactie si stapanire de sine. Trebuie sa te invete sa preintampini si sa anticipezi pentru a te mentine in siguranta si a nu-i periclita pe cei din jur.

Astfel, scoala de soferi ii ofera mai mult decat o masina si un instructor autorizat. Iti ofera cunostinte, cursuri de pregatire teoretica, o baza materiala complexa, cu care te poate sprijini pentru a ajunge un sofer responsabil.

Cum aleg scoala de soferi?

Atunci cand alegi scoala de soferi, mai intai sondeaza piata cu privire la preturi si baza materiala de care dispune fiecare scoala de soferi in parte. Apoi, fa o analiza a intructorilor angajati si inceaca sa gasesti o persoana cu care sa rezonezi, care sa te asculte si in care sa poti avea incredere. Cauta o persoana calma, cu exerienta, capabila sa te ajute sa iti invingi orice teama si sa detii controlul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here