Deschiderea unei noi afaceri poate conduce in viitor la recompense personale si financiare, insa veti avea de infruntat diferite provocari atunci cand sunteti la inceput. Cererea de timp cu care va veti confrunta va fi mai mare decat ati anticipat, iar lipsa banilor pentru a tine lucrurile in miscare poate fi de asemenea o problema. Cu putina planificare atenta, puteti anticipa unele dintre aceste provocari si le veti putea depasi cu succes. In continuare,  nu uitam la 5 astfel de provocari:

Obtinerea finantarii

In urma dificultatilor economice recente, poate fi o provocare pentru antreprenori sa gaseasca o institutie financiara care sa le imprumute banii de care au nevoie pentru a incepe. Asta inseamna ca va trebui sa cautati surse alternative de finantare cum ar fi imprumuturile de la prieteni si rude sau folosirea economiilor personale. Conform https://www.infiintari-firme.net  un dezavantaj in folosirea economiilor personale este faptul ca probabil nu veti avea suficienti bani pentru a rezista primelor luni sau primilor ani dificili.

Adaptarea

Conducerea unei afaceri poate fi precum o calatorie cu un rollercoaster – presarata cu suisuri si coborasuri. In afara resurselor financiare necesare pentru a putea depasi momentele dificile, veti avea nevoie de multa energie emotionala pentru a putea persevera atunci cand lucrurile arata sumbru.

Administrarea timpului

Noii detinatori de afaceri ar putea simti ca trebuie sa faca totul singuri, sau ar putea petrece prea mult facand lucruri ce nu ajuta afacerea sa creasca. Atunci cand planificati o noua afacere, ar trebui sa va decideti asupra caror sarcini va trebui sa va concentrati personal si care sunt cele pe care le veti externaliza sau veti angaja personal care sa le indeplineasca. Acest lucru va va da timpul necesar pentru a va putea concentra pe functiile vitale ale afacerii.

Obtinerea rapida a cunostintelor

Daca nu aveti o inalta expertiza sau nu achizitionati o franciza unde sa primiti un sprijin solid din partea francizorului, va trebui probabil sa invatati o multime de lucruri intr-o perioada scurta de timp. Chiar daca aveti cunostinte solide despre produs, ati putea fi deficitar in alte zone precum marketingul sau managementul angajatilor.

Lipsa echilibrului

Pe timpul perioadei de debut a afacerii dumneavoastra veti fi atat de concentrat spre a face lucrurile sa mearga incat alte aspecte ale vietii personale ar putea avea de suferit. Factori precum stresul, supraincarcarea si lipsa exercitiilor fizice va pot afecta sanatatea si va veti neglija relatiile personale. Va trebui sa va alocati timp pentru a va asigura ca aveti o anumita forma de echilibru in viata voastra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here