La mama mea la tara

 

Era inceput de toamna, asa ca m-am hotarat sa plec la mama, la tara. Mama locuieste intr-un satuc, la poalele muntilor. Nici nu va puteti inchipui cum este peisajul. Padurea nu este prea departe, iar diversitatea culorilor sporea frumuseta locului. Nu departe de casa parinteasca, trece un mic paraias cu apa cristalina. Sipotul lui te face sa visezi la povesti de altadata, cu zane si feti frumosi.  Totul este nealterat, asa ca in sfarsit pot respira aer curat. Cand am ajuns in micuta gara rustica, dupa cateva ore de mers cu trenul, eram deja obosita si-mi era foame. Nu-i lung drumul de la gara pana acasa la mama asa ca in cateva minute am ajuns. Mama ma astepta la poarta.

– Sarut mana, mama!

– Bine ai venit, fata mea!

Dupa, toate urarile de bun venit, am intrat in casa. Mama ma astepta, ca de obicei, cu cele mai bune bucate, cum numai ea stie sa le pregateasca. Totul parea normal, numai ca mama era trista.

Am intrbat-o ce are:

– De ce esti suparata, mama?

– Ai probleme de sanatate?

– Nu, nici vorba de asa ceva.

Intr-un final mi-a spus, ca de ceva vreme au aparut rozatore in casa si in curte si nu stie ce sa mai faca, pentru ca umbla peste tot. Am mers si mi-a aratat cum in pivnita era scormonit de curand.

– Mama, stai linistita! Stiu ce sa fac. Am sa caut pe internet si sa vad cum se poate rezolva. Erau foarte multe firme dar, m-am oprit la Compania DDD. Am descoperind ca fiind una dintre cele mai bune firme deratizare. De asemenea, m-am uitat si la deratizare pret. Totul a fost ok. Am gasit datele de contact si le-am telefonat. Au fost prompti si am stabilit toate detaliile. Pentru ca era dupamiaza, a doua zi au venit si au evaluat situatia. Am optat pentru deratizare ecologica , deoarece in curte exitau pasari si animale. Am plecat pentru o zi de acasa, eu cu mama, si ne-am intors a doua zi dimineata. Acum, dupa cateva zile, nu mai gasesti un singur rozator in curte sau in casa. Sunt cu adevarat profesionisti si de aceea mama Ie-a spus si vecinilor sai. Acum mama este linistita, iar zambetul i-a revenit. Acum, ma bucur cu adevarat de zilele frumoase si caldute ale toamnei.     

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here