Dincolo de o simplă plăcere, sau un „moft”, machiajul este un instrument prin care încercăm să ne îmbunătățim imaginea despre noi înşine și felul în care ne percep ceilalți. Ne permite să exercităm controlul asupra reprezentării noastre, să fim văzuți de cei din jur în într-un fel anume, ales de noi. Machiajul ne definește în relația noastră cu ceilalți, ne aduce echilibrul atât de necesar pentru a fi acceptați, incluși în societate.

Folosim machiajul pentru a ne reda încrederea în noi înșine, pentru a ne masca imperfecțiunile sau pentru a ne pune în evidență atuurile, iar gestul cotidian de a ne machia este unul reconfortant, un mod de a prelua controlul asupra vieții noastre.

Cum facem însă ca machiajul să fie potrivit și să arate impecabil, cât mai mult timp?

Condiția este să aplici produsele de machiaj în ordinea corectă

Primul pas este curățarea tenului – demachierea se face atât seara cât și dimineața, cu lapte demachiant, sau apă micelară, urmată inevitabil de tonifiere cu o loțiune tonică sau cu apă termală. Gama de produse demachiante este foarte bogată, de la produse românești, precum Gerovital, Herbagen, Cosmetic Plant, Elmiplant, la cele străine ca Nivea, L’Oreal, Vichy, Clarins etc.

Pasul următor este hidratarea tenului, cele mai utile fiind cremele care includ și factori de protecție solară, pentru zilele însorite. În acest caz, paleta de produse cuprinde creme din branduri renumite ca Skeyndor, Bottega Vrede, Clarins, Pevonia.

Pentru ca un machiaj să ţină toată ziua, trebuie să ne concentrăm pe produse de îngrijire superioare. Prin urmare, trebuie să folosim un primer – bază pentru machiaj, care asigură o acoperire perfectă a tenului și o durată mai mare a machiajului. Produsele L´Oreal, Revlon, Maybelline, Max Factor, Bourjois, Rimmel London, Astor sunt printre cele mai indicate pentru obținerea unui rezultat optim. Aceleași produse se recomandă și în cazul fondului de ten, care trebuie ales în funcție de tipul tenului – gras, mixt sau uscat –, de textură – matifiant sau fluid, hidratant – și în funcție de nuanța pielii. Să nu uităm să menționăm aici și anticearcănul, care desăvârșește etapa de bază a machiajului.

Pudra de față este esențială, pentru că fixează baza de machiaj. Trebuie să acordăm atenție nuanțelor și texturilor variate, pe care le găsim la cei mai mulți producători.

sursa foto: avantaje.ro

După aplicarea pudrei urmează conturarea sprâncenelor, un pas la fel de important ca fardul de ochi pentru evidențierea privirii. Creionul de contur nu trebuie să fie prea închis la culoare, pentru că asprește întreaga figură și îi dă un aer nenatural.

În ceea ce privește fardul de ochi, pentru o finisare profesională se recomandă mai întâi folosirea unui primer sau, în lipsa acestuia, puțin fond de ten, ca să prevenim strângerea fardului în pliul ochiului. Apoi trebuie să acordăm o atenție deosebită culorii fardului și formei ochiului, deoarece un fard prea închis sau sclipitor poate accentua defectele sau ridurile. Printre brandurile cele mai apreciate se numără L´Oreal, Rimmel, Lancôme, Clinique, Pupa, W7 London, dar lista nu se oprește aici. Pentru finisarea machiajului de ochi se folosește un eyeliner, fie el creion dermatorgaf, tuș, gel sau khol.


Ce produse de machiaj și cosmetice să ai mereu la îndemâna ta pentru un look impecabil?


Dacă vorbim despre mascara, aici posibilitățile sunt nenumărate: piața ne oferă atât de multe opțiuni, încât amintim doar câteva din cele mai cunoscute mărci: Rimmel, Eveline, Maybelline, Revlon, Guerlain, Lancôme, Dior etc.

Fardul de obraz este utilizat pentru evidențierea pomeților și poate fi sub formă lichidă, pudră sau cremă. Nuanțele trebuie asortate cu momentul zilei, cu evenimentul la care participi și cu culoarea rujului. Pe lângă firmele consacrate, sigur ai auzit de mărcile Ruby Rose, Paese, Beauty UK, Estée Lauder.

Pasul final al ședinței de machiaj este aplicarea rujului, care dă culoare și textură buzelor. Pentru un aspect impecabil, se recomandă folosirea unui creion pentru contur, iar pentru rezistență se poate aplica, înainte de ruj, puțin fond de ten. În aceeași gamă de produse avem și luciul de buze, care adaugă strălucire buzelor, nuanțează și hidratează buzele. Variantele propuse de marii producători includ rujuri lichide sau solide, cu aspect mat, perlat, sidefat, metalizat sau satinat. Printre cele mai apreciate rujuri de buze amintim Maybelline, Rimmel, Bourjois, Astor, Dior.

Bazate din ce în ce mai mult pe materii prime naturale, cosmeticele devin cu adevărat produse de îngrijire și protejare a pielii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here