Pe parcursul unui an este recomandabil pentru pacienții care vor să-și mențină dantura sănătoasă și igiena orală cât mai satisfăcătoare. Alegeți o clinică stomatologică care vă îndeplinește pe cât posibil preferințele, așteptările sau bugetul dorit. Medicii stomatologi sau specialiștii din acest domeniu ne sfătuiesc ca măcar de 2 ori pe an este necesar să facem o vizită clinicii stomatologice pentru controlul stomatologic periodic.

Iată mai jos 5 tratamente necesare pe care ar trebui să le faci anual:

  1. Controlul stomatologic

În cadrul acestui control, se investighează starea danturii şi a întregii cavităţi bucale, se analizează calitatea igienei dentare şi i se dau pacientului instrucţiuni de igienă orala acolo unde este nevoie. Dacă este cazul, se fac şi unele investigaţii radiologice pentru a clarifica diagnosticul şi a identifica posibila prezenţă a cariilor interdentare, greu vizibile cu ochiul liber.

  1. Detartrajul

Acesta constă în eliminarea tartrului şi a plăcii bacteriene de pe suprafaţa dinţilor, atât deasupra, cât şi sub nivelul gingiei. Procedura se efectuează cu o ansă cu ultrasunete şi un jet subţire de apă care determină desprinderea tartrului. Nu produce durere, iar un dentist instruit va avea grijă ca acest tratament să se desfășoare fără disconforturi pentru pacient.

Uneori se folosesc şi instrumente manuale pentru o curăţare mai temeinică. În funcţie de necesitate, detartrajul se recomandă o dată sau de două ori pe an.

  1. Air-flow-ul

Tratament stomatologic realizat după detartraj reprezentat de un  jet de particule de bicarbonat de sodiu care, alături de un jet subţire de apă, elimină de pe suprafeţele dentare diferitele coloraţii date de cafea, vin roşu, ceai şi alte băuturi, dar şi de anumite alimente.

Sfatul medicilor este ca air-flow-ul să fie efectuat după detartraj. Pentru menținerea efectului se recomandă folosirea unei paste de dinți eficiente care ajută la îndepărtarea petelor cauzate de țigări, ceai sau cafea.

  1. Periajul profesional

Air-flow-ul este urmat imediat de un alt procedeu dentar denumit periaj profesional. Periajul urmează îndeaproape detartrajul şi air-flow-ul, rolul acestuia fiind de îndepărtare finală a particulelor aderente şi de lustruire a suprafeţelor dinţilor. Se folosesc nişte periuţe dentare rotative împreună cu paste de dinţi abrazive şi de lustruit.

Cele 3 manopere împreună constituie şedinţa de profilaxie dentară pe care medicul dentist sau igenistul o efectuează în cadrul controalelor periodice. Pentru a menține cât mai mult efectul acestor proceduri este recomandată utilizarea zilnică a unei periuţei electrice, care oscilează, pulsează și înconjoară fiecare dinte pentru o curățare 3D sau a unei periuțe soft pentru a nu afecta dinții.

  1. Ședința de terapie odontală

Acest tratament constă în eliminarea micilor carii incipiente sau a petelor albe crețoase de la nivelul smalţului dentar şi completarea acestora cu materiale compozite perfect fizionomice.

Tot aici putem încadra şi sigilările dentare, manopere prin care fosetele de la nivelul suprafeţei ocluzale a dinţilor posteriori se proteajază prin umplere cu un material compozit. Acestea au un potential crescut de a se transforma în carii tocmai pentru ca sunt greu accesibile în timpul igienizării.

Aceste 5 manopere trebuie să fie efectuate anual în controlul stomatologic. Restul procedurilor stomatologice sunt efectuate în cadrul planurilor de tratament complexe şi implică şedinţe de durată şi prezenţa frecventă în cabinetul stomatologic.

Dacă sunteți în căutarea unei clinici stomatologice performante, dar cu prețuri accesibile, optați pentru cabinetul dentar Alverna Dental Studio. Aceștia dispun de o aparatură de ultimă generație prin care vă pot asigura o experiență plăcută la dentist. Îi puteți găsi în Gheorgheni, dar, totodată, și în Zorilor pentru o mai mare disponibilitate.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here