V-ati spus vreodata: “Vreau ca acesta sa fie cel mai bun an al meu”?

Va ganditi la tot ce ati realizat sau nu ati reusit in ultimele luni si va simtiti obligati sa faceti lucrurile sa se indrepte in directa dorita. Pentru a fi o versiune mai buna a voastra fizic, mental si emotional.

Probabil aveti nevoie de o strategie ce sa va ajute sa aveti rezultate in acest an. Si doriti sa aflati in prealabil cum sa va asigurati ca va veti mentine strategia respectiva si ca veti indeplini fiecare pas important pe care l-ati stabilit pentru experiente si crestere personala.

Cum poti trai in acest an ca si cum acesta va fi ultimul tau si vei deveni mai mult din ceea ce trebuia sa fii mereu?

Consideram ca este logic sa ne concentram pe modalitati diferite de a profita la maximum de lunile care urmeaza.

1. Creati o lista de citire / ascultare pentru tot anul

Faceti o lista de carti si / sau audiobook-uri pentru 2019. Apoi rupeti aceasta lista in liste lunare sau trimestriale. Alegeti cel putin o carte pentru a va concentra pe fiecare luna si pentru a va face obiectivul sa o terminati pana in ultima zi.

Alegeti carti (sau carti audio) avand in vedere urmatoarele criterii:

Dezvoltare personala
Psihologie
Business
Divertisment

Va ajuta sa programati timpul de citire sau asculta pentru o anumita ora si si sa va tineti de obiceiul cu aceeasi strictete pentru o intalnire de business.

Nu numai cartile trebuie sa fie o prioritate, ci si anumite filme educative ce sa va ajute sa va documentati din diferite domenii intr-un mod interactiv.

2. Invata sa meditezi.

Ganditi-va la creierul vostru ca la un glob de zapada proaspat agitat, cu particulele sale care se invart. Odata ce ati pus globul de zapada pe o suprafata plana, dupa un timp, particulele se aseaza si pacea este restaurata.

Dar intelegeti: meditatia este linistea care permite gandurilor mincinoase si nenumarate ale mintii sa dispara. Meditatia zilnica nu numai ca ofera creierului o pauza necesara. Aceasta poate de fapt, sa ajute creierul sa se deconecteze de la agitatia din jur si sa va ajute sa scapati de emotiile negative sau starile de anxietate.

Nu inseamna ca niciodata nu vei fi suparat sau stresat, emotiile negative au locul lor.

Incercati sa utilizati o aplicatie cum ar fi Calm sau Headspace pentru a crea un obicei de meditatie zilnica.

Va puteti documenta mai bine despre meditatie si din anumite filme spirituale.

3. Creati o rutina saptamanala de exercitii pe care o puteti tine

Acesta este un alt domeniu in care micro-obiceiurile pot fi fundamentul perfect pentru un obicei durabil, de-a lungul vietii. Puteti incepe cu un obicei mic, zilnic de exercitii fizice, si odata ce devine parte din rutina dvs., puteti adauga la acesta.

4. Documentati-va din continut zilnic de dezvoltare personala

Faceti-va timp sa cititi un articol despre dezvoltarea personala in fiecare zi. Impartaseste si prietenilor articolele pe care le consideri mai interesante pentru a-i ajuta si pe ei in drumul spre dezvoltarea personala.

Ca o alternativa, puteti asculta un episod al unui podcast cu un accent de dezvoltare personala. Sau puteti citi un capitol al unei carti despre cum sa lucrati la voi insiva. Puteti apela la filme educative sau filme spirituale pentru a avea o alternativa interactiva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here