Daca esti o persoana creativa si ai decis sa-ti dezvolti aceasta abilitate pentru a castiga bani, atunci este timpul sa incepi a invata sa faci coafuri. Iar daca te gandesti ca e mare concurenta pe pata muncii in domeniul respectiv, sa stii ca ai dreptate, insa, adevarul este ca, intotdeauna vor fi cautati specialisti calificati si anume ei vor fi preferatii clientilor. Asadar, sa vedem ce trebuie sa faci pentru a incepe o cariera de coafor?

Abilitatile motorii bune sunt cele mai importante in aceasta profesie. Va trebui, mai intai de toate, sa-ti achizitionezi cele necesare pe care sa poti invata, in special un cap coafor! Toate instrumentele de care vei avea nevoie, le vei afla la orele unde vei merge, acestea vor fi cursuti universitare sau pur si simplu coafura.

Dupa finisarea cursurilor, bineinteles ca va trebui sa practici, sa experimentezi. Pentru aceasta vei apela la rude, la prieteni, sau la persoane care ti se vor incredinta la inceut de cariera. Acasa vei avea un cap coafor, care iti va veni in ajutor inainte de a trece pe parul unui client. Atata timp cat vei practica intr-un salon, vei putea obtine un job, fie si pe regim redus de munca. Tot este un plus.

La cursurile la care vei merge, ti se va pune la dispozitie un cap coafor cu lungimea parului diferita. Astfel, vei putea sa inveti tot spectrul de coafuri, dar vei putea veni si tu cu propriile idei. O buna practica vei avea, daca vei face tunsori si coafuri si acasa. Astfel, vei putea crea o lucrare pe un cap coafor, iar la sosirea clientului- sa-l lasi sa-si expun aparerea de ceea ce ii propui.

Intre timp, va trebui sa decizi ce profil vei avea: vei fi un hair stylist de profil larg, care sa realizeze tunsori, vei vopsi parul, vei face coafuri, sau te vei specializa doar in coafuri? Adica iti vei ingusta profilul, axandu-te doar pe ce te descurci tu mai bine si unde te vei simti ca pestele in apa. Trebuie sa stii ca, ceea ce iti va sta la dispozitie la salon, ar fi bine sa ai si acasa. Toate instrumentele, produsele, acelasi cap coafor, pentru ca vei avea nevoie de multa practica.

Nu uita de inventivitate si creativitate! Sunt foarte importante aceste calitati, pentru ca in pare parte va trebui sa aplici imaginatia proprie. Ceea ce vei invata la scoala, va fi doar baza. De restul, insa, va trebui sa ai grija tu.

Un coafor bun va fi mereu cautat si, bineinteles, va fi bine platit pentru munca realizata!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here