Vrei să știi exact care este salariul tău și ce contribuții plătești, însă nu prea te pricepi la finanțe și contabilitate. Ei bine acum acest lucru nu mai este o problemă, deoarece cu calculatorul de salariu poți face totul singur și absolut gratuit, fără să îți trebuiască studii în domeniu.

Ce este și ce face un calculator de salariu?

Calculatorul de salariu este un program software, mai nou poate fi chiar și o aplicație direct pe telefonul tău mobil, cu care îți calculezi în doar câteva minute salariul atât brut cât și net. Acesta este actualizat periodic pentru cele mai bune rezultate și îți dă posibilitatea să vezi calculele și în funcție de ani.

Mai mult, cu variantele mai avansate ale calculatorului de salariu poți face chiar un calcul cu opțiuni avansate, și anume, bonuri de masă, funcție de bază, număr de persoane în întreținere, dacă salariu este impozabil sau specificarea unor avansuri în procente sau fixe, impozabile sau nu…

Tot aici poți vedea și veniturile de drept de autor, veniturile din alte surse, impozitul, PFA-ul și concediul de creștere al copilului.

Calculatorul de salariu brut sau calculatorul de salariu net?

Necesare sunt amândouă. Calculatorul de salariu net te ajută să știi exact cât câștigi, în timp ce calculatorul de salariul brut îți arată exact care sunt contribuțiile tale la bugetul statului.

Salariul brut reprezintă suma veniturilor realizate de salariat pe fiecare loc de realizare a venitului iar salariul net reprezintă diferența dintre salariul brut și cheltuielile obligatorii.

Astfel, calculatorul de salariu poate fi și o moralitate bună de a simula un salariu pe următorul an, în funcție de domeniul în care lucrezi. Acesta este un instrument adițional care facilitează activitățile administrative ale companiei, așadar cu siguranță merită încercat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here