Dormitorul este poate încăperea din locuință în care ar trebui să ne simțim cel mai confortabil. Fie că alegem un anumit tip de mobilier care nouă ne place nespus sau decorăm dormitorul astfel încât să favorizeze starea de relaxare, patul este piesa centrală spre care ar trebui să ne orientăm atunci când vrem liniște și destindere. Din acest punct de vedere,  fie că alegem o saltea extrem de comodă, perne noi sau un pat voluminos, lenjeria în care îl îmbrăcăm rămâne un criteriu determinant. Așadar, în articolul de astăzi îți voi expune câteva dintre aspectele esențiale pe care trebuie să le iei în calcul în momentul cumpărării lenjeriei de pat.

Desigur, unul dintre primele lucruri la care vom face referire este materialul lenjeriei de pat. Acesta trebuie să fie unul confortabil, plăcut la atingere, lucruri care se aplică în mod deosebit unui cearceaf de pat. Întrucât pielea ia contact direct cu cearșaful de pat, este de preferat ca materialul ales să fie de foarte bună calitate. Astfel, alege un cearceaf de pat din bumbac satinat sau mătase deoarece sunt moi și plăcute la atingere, pe când lenjeriile din bumbac sau poliester sunt ceva mai aspre și nu tocmai confortabile.

Totodată, este posibil ca cearșaful să se uzeze mai repede decât restul lenjeriei, dat fiind faptul că suferă de o frecare mai puternică din partea corpului, așa că trebuie să iei în calucul posibilitatea de a-l schimba mai repde decât ți-ai propus. Astfel, alege un cearșaf într-o culoare pe care să o poți folosi și împreună cu alte lenjerii pentru că se poate întâmpla să fii nevoită să le mai schimbi între ele. Mai mult, dacă  avem două lenjerii de bumbac, nu înseamnă că ambele vor avea aceeași calitate a țesăturii întrucât producătorul și țara din care provin determină și calitatea acestora. De exemplu, bumbacul egiptean este confecționat din fibre lungi și subtiri de bumbac, iar un alt indice este densitatea firelor/cm pătrat, astfel că, cu cat aceasta este mai mare, cu atât țesătura este de mai bună calitate și mai rezistentă în timp.

Cum sa refolosesti un cearceaf vechi

De asemenea, unul dintre criteriile în funcție de care să îți ghidezi alegerea unui cearșaf de pat este tipul acestuia, înțelegând prin aceasta dacă se prinde de saltea prin elastic sau nu. Totodată, un cearșaf cu elastic va avea o mai bună stabilitate a prinderii pe saltea, fapt pentru care nu te vei trezi în mijlocul nopții cu jumătate de pat acoperit de cearșaf și cu cealaltă nu. Cu toate acestea, este posibil ca un cearșaf cu elastic să nu se potrivească tuturor dimensiunilor de pat, chiar dacă este diferență mică între saltelele pe care vrei să îl așezi. În acest caz, o soluție mult mai bună ar fi achiziționarea unor cearșafuri fără elastic, pe care să le poți așeza pe orice suprafață vrei.

Așadar, încă un mic aspect asupra căruia să te concentrezi: culorile lenjeriei de pat. Astfel, trebuie să știi că pe un cearșaf de culoare deschisă se va vedea orice pată mică și vei fi nevoită să îl schimbi mai repede decât ți-ai fi dorit. Totuși, un cearșaf într-o culoare închisă se poate decolorat după mai multe spălări, astfel că tot ce îți rămâne de făcut este să îți achiziționezi mai multe cearșafuri pe care să le alternezi pentru a te bucura cât mai mult timp de ele.

Alegeti corect dintr-o gama variata de lenejerii pentru pat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here