Cei care cauta un detergent hipoalergenic sau isi doresc un produs cu impact minim asupra mediului, dar cu efecte foarte bune in procesul de spalare, se pot orienta catre detergentii bio pentru rufe. Un astfel de detergent ofera mai multe avantaje, astfel incat, fiecare utilizator va fi incantat inca de la prima utilizare.

Care este diferenta dintre detergenti bio si non bio?
Pulberile si lichidele pentru spalare bio beneficiaza de o formula cu un continut ridicat de enzime, care ajuta la descompunerea eficienta a grasimilor si a proteinelor, curatand in mod eficient hainele. Enzimele elimina petele in cel mai optim mod, in plus, exista detergenti bio speciali pentru materialele sensibile cum sunt lana, matasea si firele foarte fine. Facand o comparatie, detergentii non bio nu contin enzime, insa contin un numar mare de substante chimice, au impact negativ asupra mediului inconjurator si pot genera alergii.

Avantajele generale ale detergentilor bio
Atunci cand pe haine apar pete greu de scos, detergentii bio isi vor arata adevarata calitate. Prin utilizarea acestora, petele dispar in mod eficient, ca si cand nu ar fi fost, datorita continutului bogat in enzime active. De altfel, un alt avantaj consta in faptul ca inclusiv rufele foarte murdare vor fi spalate mult mai bine utilizand acest tip de detergenti.

Enzimele sunt substante chmice prezente in natura. Cele mai multe dintre ele se gasesc chiar in stomac, unde contribuie la o digestie bun. Prin urmare, vor elimina perfect petele generate de alimente. Functioneaza foarte bine la temperaturi de maxim 40 de grade Celsius, ceea ce inseamna ca rufele sensibile din punct de vedere termic, care au tendinta de a se strange si de a se deforma, vor fi tratate cu blandete de acesti detergenti.

Detergentii bio contin mai multe tipuri de enzime si fiecare dintre acestea ataca un anumit tip de pete. Exista pete pe baza de proteine cum sunt cele cauzate de oua, pe baza de grasimi sau de amidon. Cei mai multi detergenti bio contin o combinatie de enzime pentru a aborda in cel mai eficient mod toate petele comune.

Avantajele oferite de detergentii bio pentru rufe
Detergentii bio pentru rufe pe care ii poti gasi in magazinul online Eherbal sunt produse lichide ecologice destinate inclusiv rufelor delicate cum sunt matasea, casmirul sau lana, si permit utilizarea atat in masina, cat si manuala. Printre cele mai importante avantaje se numara faptul ca sunt biodegradabili, vegetali, nu contin derivate petrochimice sau animale, nu au in compozitie coloranti, parfum sintetic, silicon, parabeni si alte substante chimice specifice detergentilor clasici.

Dupa utilizarea acestor detergenti, fibrele devin mai delicate datorita compozitiei pe baza de glicerina vegetala. Detergentul bio nu produce spuma in exces si nici nu afecteaza pielea deoarece betaina lipseste complet din formula. In plus, acesti detergenti sunt termosensibili si isi modifica vascozitatea in functie de temperatura.

Acesta sunt avantajele care fac ca detergentii bio sa fie de preferat in locul celor clasici. Adaugand impactul redus aproape la zero asupra mediului inconjurator si mirosurile naturale pe care le emana, si care persista mult timp dupa spalare, detergentii bio sunt cea mai buna solutie pentru rufe curate si parfumate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here