Camera de zi (sau livingul) servește scopuri diferite pentru fiecare persoana in parte. În unele case, ea servește ca zonă principală de adunare pentru familie, în timp ce în altele ea este mai mult o cameră folosită doar atunci când vin musafiri. Oricum, există anumite probleme care apar mereu atunci când încerci să aranjezi mobila living.

Ia în considerare aceste sfaturi pentru a plasa mobilierul tău în camera de zi.

Sfaturi de bază

Există câteva lucruri importante de reținut atunci când se aranjează mobila living:

Stabilește punctul focal al camerei și aranjează mobilierul în jurul acestuia. În unele camere, punctul focal va fi o caracteristică existentă, cum ar fi un șemineu sau o fereastră, iar în unele va fi ceva ce aduci în cameră, cum ar fi un televizor.

Folosește mobilierul pentru a crea zone de conversație. Oamenii ar trebui să poată vorbi confortabil unul cu celălalt, fără să-și întoarcă gâtul sau să strige. Dacă camera este excesiv de mare, este posibil să vrei să creezi câteva zone diferite de conversație.

Nu uita de fluxul de trafic. Lasă suficient spațiu pentru ca oamenii să poată să ocolească mobila living, astfel încât să poată ajunge ușor dintr-o parte a camerei în alta.

Trage mobila departe de pereți. Să atingi pereții cu toată mobila living este una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii în camera de zi. Plasarea pieselor mai în centru va crea un aspect mai intim. Atâta timp cât spatele pieselor este finisat, nu există nici un motiv să nu fie la vedere.

Dimensiuni de mobilier și plasare

Când vine vorba de mobila living, dimensiunea contează.

Canapele și scaunele – Acestea sunt adesea elementele mari și centrale, deci este important ca ele să se potrivească spațiului. Cel mai important lucru de făcut este să măsori spațiul înainte de a cumpăra oricare dintre aceste piese. Nu vrei ca ele să fie prea mari sau prea mici, deci este mai bine să întocmești un plan înainte. Schițează camera pe o bucată de hârtie grafică folosind toate măsurătorile corespunzătoare. Încească să pui canapeaua și scaunele în câteva locuri diferite și să vedeți ce funcționează cel mai bine vizual și în ceea ce privește spațiul liber pentru fluxul de trafic.

Covorul – Utilizarea covoarelor zonale este o modalitate foarte bună de a defini zonele de ședere, dar greșeala numărul unu pe care o fac oamenii în camera de zi este să folosească un covor zonal prea mic. Amintește-ți că toate piesele de mobila living ar trebui să poată să stea confortabil pe covor. Dacă spațiul nu permite acest lucru, asigură-te că cel puțin picioarele din față ale oricăror piese mari sunt așezate pe covor.

Masa de cafea – Mese de cafea sunt piese de mobilă living practice care se găsesc adesea în centrul ariilor de conversație. Dacă alegi să folosești una, amintește-ți că înălțimea trebuie să fie puțin mai mică decât înălțimea scaunelor din jurul acesteia. Lungimea mesei ar trebui să fie de aproximativ o jumătate până la două treimi din lungimea canapelei. Dacă nu dorești să folosești o masă de cafea, poți încerca să utilizezi câteva mese sau bănci mai mici pentru a obține același aspect. Asigură-te că nu sunt prea mici. Oamenii care stau în jurul lor ar trebui să poată să se aplece pentru a pune jos sau pentru a lua o băutură fără a trebui să se ridice de pe scaun. În același timp, asigură-te că ai suficient spațiu pentru picioare între scaune și mese: 14 până la 18 cm ar trebui să fie suficient.

Accesorii living

Odată ce mobila living este la locul ei, este important să te gândești unde să plasezi accesoriile. Fără îndoială veți avea niște draperii și opere de artă și poate și un televizor. Oferă la fel de mult timp de gândire și pentru plasarea accesoriilor din living cât oferi pentru aranjarea mobilei.

Dacă nu ești sigur ce va funcționa, încearcă să folosești un planificator online de cameră pentru a crea un decor. Examinează câteva aranjamente diferite și vezi ce arată cel mai bine și ce funcționează pentru stilul tău de viață.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here