Aparatul dentar Invisalign este varianta modernă și îmbunătățită a aparatelor dentare tradiționale și alternativa transparentă a brackeților obișnuiți, fiind o metodă de îndreptare a dinților cu aliniatori detaşabili.

Acesta asigură obținerea zâmbetului dorit și elimină inconveniențele estetice ale aparatelor dentare clasice. Datorită materialului din care sunt formate și a transparenței, aparatul dentar Invisalign este aproape invizibil – nimeni nu va observa gutierele, iar tu vei putea zâmbi cu încredere pe toată durata tratamentului.

Sistemul Invisalign utilizează o tehnologie avansată de imagistică 3D computerizată pentru proiectarea planului de tratament, pornind de la poziţia iniţială a dinţilor până la poziţia finală corectă și dorită.

Aparatele dentare Invisalign sunt realizate exclusiv în SUA, de către cel mai mare producător de gutiere transparente Align Technology.

Cu ajutorul unui software special, utilizând amprentă dentară (clasică sau digitală), fotografiile și radiografiile pacientului și indicațiile medicului, specialiștii Align Technology creează modelul virtual și planurile de tratament primare. Ortodontul certificat Invisalign verifică și confirmă varianta finală a tratamentului, este posibil  ca unii pacienți să nu fie eligibili pentru acest tip de tratament.

Invisalign este un sistem ortodontic care utilizează gutiere transparente, purtate secvențial, pentru a ajusta dinții, fiind o alternativă la aparatele ortodontice clasice, din sârmă. Sistemul deplasează dinții din poziția inițială, în poziția corespunzătoare, proiectată de calculator. Pentru fiecarei etapă este necesară o gutieră. Invisalign poate avea între șase aligneri, pentru anomaliile dentare minime, pana la patruzeci și opt de gutiere, pentru cazurile mai complexe. Fiecare gutieră poziționează dinții pe distanțe de 0.25 – 0.33 de milimetri. Gutierele sunt fabricate dintr-un material termoplastic elastic care aplică o presiune pe dinți astfel încât aceștia se deplasează pe direcția dorită a planului de tratament.

Fiecare gutieră trebuie purtată 20 de ore pe zi, timp de două săptămâni.În medie tratamentul cu Invisalign durează 13.5 luni. Durata tratamentului variază în funcție de complexitatea problemelor dentare și  tratamentul ulterior.

Ca orice tratament ortodontic, la finalul fazei active urmează perioada de contenție. Dintii au tendința naturală de a reveni la poziția inițială, dinaintea tratamentului. Acest fapt nu depinde de tipul tratamentului ortodontic avut. În funcție de gravitatea complicației dentare inițiale, este posibil să ai nevoie de contenție pentru o perioadă limitată de timp, după terminarea tratamentului, sau pentru toată viața.

Ce diferențiaza Invisalign de alte tipuri de aparate?

  • este un aparat dentar 100% personalizat, aliniatorii se proiectează pe baza situației clinice a fiecarui pacient;
  • este proiectat și realizat utilizând tehnologie digitală;
  • Invisalign nu este un aparat fix, se poate îndeparta în orice moment de către pacient, fără intervenția medicului;
  • aliniatorii sunt invizibili, detașabili și confortabili;
  • acționează programat asupra fiecărui dinte;
  • aliniatorii se schimbă la fiecare doua săptamâni, deplasând treptat dinţii către poziţia proiectată;
  • aliniatorii sunt confecţionaţi din material termoplastic rezistent de calitate medicală;
  • permite menținerea unui nivel optim de igienă dentară, pe toată durata tratamentului. Se poate scoate ori de câte ori este nevoie să realizăm curătarea dinților;
  • pacientul nu are restricții în ceea ce privește alimentele consumate, întrucât, aliniatorii se vor scoate înainte de masă și se vor repune ulterior.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here