Una dintre plantele ce ne trimit cu gândul la vară este hortensia. Fiind un arbust care înflorește de la începutul verii și până toamna târziu, hortensia (Hydrangea) merită să ocupe un loc special în grădina sau balconul fiecărui iubitor de plante cu flori.

Cum și unde plantăm hortensiile

Recomandat este ca aceste hortensii să fie amplasate în zonele luminoase, dar nu foarte însorite. Hydrangea tolerează soarele de dimineață sau de la asfințit, dar nu suportă razele fierbinți de la orele amiezii. De aceea, cel mai bine este să fie plantată în partea de nord, în apropierea unui arbore (nu foarte aproape însă de acesta) sau în spaţiul dintre două clădiri, unde soarele ajunge la sol numai pentru o perioadă scurtă de timp.

Cea mai bună perioadă pentru plantarea hortensiilor este toamna sau primăvara devreme. Este esențial ca planta să apuce să-și formeze un sistem radicular puternic înainte de înflorire. Ce mai trebuie știut este că hortensiile sunt sensibile la temperaturile scăzute, așa că exemplarele tinere au nevoie de protecție pe perioada iernilor geroase. Acoperirea bazei plantei cu un strat de mulci este cea mai simplă variant. Dacă plantele sunt în ghiveci, nu plantate în grădină, va fi nevoie să le depozitați într-un loc ferit de îngheț.

Ce sol preferă hortensiile

În ceea ce privește solul preferat de hortensii, acesta trebuie să fie bogat în materie organică. Deși sunt plante care iubesc umiditatea, nu suportă stagnarea apei, așa că trebuie să te asiguri că solul este bine drenat.

Un lucru interesant la hortensie este faptul că nuanțele florilor sunt dictate de pH-ul solului. Pentru a avea flori roz, va trebui să transformi pământul în unul cu pH alcalin, iar pentru flori albastre, acesta va trebui să fie mai acid.

Udarea hortensiei

Numele Hydrangeei provine de la cuvântul „hydra” care în greacă înseamnă „apă”. Este, așadar, de la sine înțeles că hortensiile sunt mari iubitoare de apă. O grijă deosebită trebuie avută primăvara, în momentul în care apar mugurii florali. Dacă planta nu este hidratată corespunzător, s-ar putea să nu înflorească abundent. Și zilele caniculare din timpul verii pot fi problematice, așa că udă zilnic plantă în această perioadă cu o cantitate moderată de apă. Un semn al udării excesive este înnegrirea funzelor.

Fertilizarea hortensiei

Fertilizarea nu se începe mai devreme de 2 luni de la plantarea hortensiei și nici nu trebuie exagerat cu îngrășământul. Dacă este plantată într-un sol bogat, două fertilizări pe an, una primăvara și una în iulie-august sunt suficiente. Folosește îngrășământ specific și respectă dozele recomandate.

Însă hortensiile sunt extrem de pretenţioase, tocmai de aceea este important să le achiziţionaţi de la o florărie specializată, care să vă asigure calitatea florilor şi de asemenea, care sunt îngrijite corespunzător. OK Flora, este florăria ta de vis, o florarie online care îţi oferă cele mai frumoase şi mai calitative flori, atent îngrijite şi frumos aranjate, care vă pot scoate din orice încurcătură, fie că vorbim despre hortensii, trandafir criogenat sau orice alte aranjamente florale deosebite, ori de ce nu un frumos buchet cu flori, la florăria online OkFlora găsiţi orice doriţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here