Au fost multe studii aprofundate în ceea ce privește aspectul psihologic al bijuteriilor și de ce le purtăm. Nu există nici o îndoială că bijuteriile au un mod de a spune o poveste și de a atașa o amintire sau un sentiment care rezonează cu purtătorul. De exemplu, dacă primiți un inel de la un partener, un prieten sau un membru al familiei, vă puteți bucura să îl purtați mai mult pentru conotațiile atașate acestuia, poate că acesta vă reamintește de ziua nunții părinților dvs. sau de o zi de naștere și fără sa te gandesti  profund la asta, uitându-te la ea pentru o clipă, îți amintești de aceste momente.

Un alt motiv interesant pentru care purtăm bijuterii duce la ceva cu care vă puteți familiariza; Piramida lui Maslow. Diagrama prezintă 5 etape ale nevoilor umane, atunci când o nevoie este “realizată”, trecem la etapa următoare, ați putea plasa bijuteriile în primele 3 etape pentru a obține o stare de apartenență și dragostea poate include actul de primire a bijuteriilor, probabil un inel de logodna Ramon  sau o verigheta.

Este necesar ca prestigiul și sentimentul de realizare să includă cumpărarea unei piese de bijuterii, aproape ca și cum v-ați da un pic pe spate pentru ceva ce ați obținut, poate că aveți un nou loc de muncă, ați primit o creștere salarială sau altă realizare.

Toate aceste lucruri sunt însoțite de numeroase motive pentru care purtăm bijuterii, ne pot face să ne simțim fericiți, prin bucuria de a cumpăra și a primi și de atașamentele emoționale care ne permit să păstrăm amintiri și momente pe care nu le uităm . Statutul social al purtării de bijuterii scumpe joacă încă o contribuție chiar și în societatea de astăzi, dar pentru mulți dintre noi, bijuteriile pot fi o ieșire expresivă pentru personalitățile și interesele noastre care decorează cine suntem.

Ați achiziționat sau ați primit în ultima vreme bijuterii? De ce ai luat această decizie și cum v-a făcut să va simțiti? Este o întrebare interesantă să vă întrebați data viitoare când faceți cumpărături.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here