Acoperișul nu numai că vă adăpostește casa de vremea de afara, dar este adesea o parte importantă a semnificației sale istorice.

În cazul în care casa este scoasa la vanzare sau se afla într-o zonă de conservare, probabil că veți avea nevoie de consimțământ pentru a modifica acoperirea și structura internă. Puteți, de asemenea, să solicitați aprobarea pentru modificarea construcției. Ar trebui să cereti sfaturi înainte de a efectua aceste schimbări.

Acoperișurile au trei părți principale: acoperirea exterioară; structura internă a lemnului; și caracteristicile exterioare ale acoperișului, cum ar fi coșurile de fum, finisajele și jgheaburile.

„Acoperiri” ale acoperisurilor

Materialul folosit pentru a acoperi casele vechi variază în funcție de locul în care locuiți și de vârsta casei dvs. Principalele acoperiri istorice ale acoperișurilor din Anglia sunt plăci naturale din Țara Galilor, Cumbria sau din altă parte, diverse tipuri de plăci de lut și paie. S-ar putea să existe și unele inițiative cum ar fi acoperisuri din tabla zincata .

Înlocuirea unei acoperiri vechi a acoperișului este perturbatoare și costisitoare și poate provoca daune, deci asigurați-vă că lucrarea este necesară și eficientă. Umezeala ar putea fi cauzată  de scurgeri prin coșurile de fum sau prin tigle.

În unele case vechi, așa-numita “boală cuielor” poate provoca alunecări de plăci. Această corodare a cuielor care le ține nu înseamnă că acoperirea întregului acoperiș trebuie înlocuită. Cu grijă, este adesea posibil să se reutilizeze un procent ridicat de acoperire, făcând diferența cu potrivirea materialelor second-hand sau noi. Încercați să păstrați  coama acoperișului, indiferent dacă acestea sunt lut sau piatră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here