Suntem cu toții de acord că propria casă trebuie să ne facă să ne simțim bine. Indiferent de momentul zilei, de vremea de afară sau de temperatura de la interior, elementele ce alcătuiesc mobilierul casei trebuie să ne dea o dispoziție bună. Probabil că ai auzit de aceste concepte, în special de Feng Shui și de zicala enervantă („mi-a stricat…”). Armonia este elementul cheie al decorațiunii interioare, iar în rândurile următoare vom vedea cum ne poate ajuta tehnica Feng Shui în aranjarea și rearanjarea pieselor de mobilier.

Cel mai important, când vine vorba de Feng Shui-ul unei locuințe este intrarea în casă. Prima impresie despre un loc vorbește despre el, de aceea este indicat să-i dăm un impact cât mai mare. Senzația pe care o primești când intri într-un spațiu luminos este mai bună decât cea pe care o ai când pășești într-o încăpere întunecată. Cum holurile de intrare în mai toate casele nu sunt spații foarte mari, cu mobilier puțin sau chiar deloc, accentul cade mai mult pe culorile utilizate.

Evită culorile închise la intrarea în casă, atât pentru pereți cât și pentru eventualul mobilier aflat acolo. Culorile deschise și o oglindă înaltă vor face spațiul să pară mai mare și mai luminos. Putem miza și pe flori, acestea transmit bucurie și eleganță, în același timp, contribuind la o primă senzație plăcută imediat după intrarea în casă.

Pentru adepții acestui antic sistem filosofic chinez, cunoscut drept Fengh Shui, acumularea de obiecte vechi care nu au utilitate sau care sunt deteriorate nu este văzută cu ochi buni. Aceste obiecte vechi de mobilier demodat și/sau avariat împiedică înnoirea și transmit energie veche și îmbătrânită, care blochează emoțiile. De aceea, dacă scapi de aceste obiecte de mobilier, vei obține și mai mult spațiu, dar dai și șansa intrării în casă unor obiecte de mobilier noi, care vor îmbunătăți energia locului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here