Când vine vorba de alegerea de mobilă dormitoare, suntem parcă și încântați dar și speriați.

Încântați pentru că tuturor ne plac lucrurile noi, dar speriați pentru că există o multitudine de variante de mobilă dormitoare și poate fi compleșitor să alegem, mai ales dacă nu știm exact după ce să ne uităm, ce să luăm în considerare și de ce avem nevoie.

Este foarte important să ne cunoaștem nevoile atunci când alegem mobilierul, pentru că pe acesta nu îl schimbăm decât foarte rar și reprezintă o investiție destul de mare. E bine ca dormitorul să fie confortabil, aerisit și odihnitor pentru că în această cameră ne petrecem o treime din viață dormind.

Iată, deci, 3 piese de mobilă dormitoare cărora să le acordați mai multă atenție:

  1. Patul

Cea mai importantă piesă de mobilă dormitoare este patul. În el dormim, ne relaxăm sau citim și este important ca acesta să ne ofere confortul necesar. Când alegem un pat este important să alegem întât dimensiunile acestuia în funcție de nevoile noastre dar și de spațiul pe care îl avem la dispoziție în cameră.

Ulterior, trebuie să alegem o saltea și este de preferat ca aceasta să fie de calitate, chiar dacă este puțin mai scumpă. Până la urmă, salteaua este cea care determină calitatea somnului. Optați pentru un pat cu tăblie, tapițată sau nu, pentru un aspect mai frumos. În cazul în care nu aveți prea mult spațiu, puteți opta pentru un pat cu lăzi de depozitare fie la capul patului, fie pe lateralul acestuia, pentru a profita de tot spațiul de care puteți.

  1. Dressing-ul

O altă piesă de mobilă dormitoare destul de importantă este dressing-ul. Atunci când alegem un șifonier pentru camera noastră trebuie să luăm în considerare suprafața, din nou, pentru că un dressing poate fi foarte voluminos. De asemenea, trebuie să luam în considerare compartimentarea dulapurilor și cantitatea de lucruri pe care trebuie să le depozităm.

Dacă aveți posibilitatea, puteți opta pentru un dressing cu uși rulante, montat de pe un perete pe celălalt, ce conferă un aspect curat și organizat. De asemenea, pentru spațiile mici, un șifonier cu oglinzi poate oferi senzația de spațios, camera părând mai aerisită. O oglindă este, oricum folositoare, mai ales atunci când ne alegem îmbrăcămintea. Un alt sfat pentru o cameră aerisită, este alegerea mobilierului în culori deschise. Mobila dormitoare în culori închise pare greoaie și întunecă camera. Dacă nu sunteți siguri în privința dressing-ului, puteți oricând să optați pentru seturi de mobilă dormitoare ce vin gata asortate.

  1. Noptierele

Nptierele sunt alte piese de mobilă dormitoare cărora trebuie să le acordăm puțină atenție. Pot părea banale, dar noptierele sunt cele ce încadrează patul și conferă simetria atât de plăcută ochiului. Comandati noptiere dar si mobila pentru dormitor la super oferta prin intermediul emag.ro!

Ideal este ca acestea să fie două la număr, poziționate de-o parte și de alta a patului, la o distanță optimă, nici prea depărtată, dar nici lipită de pat. Noptierele nu trebuie să fie prea înalte și ar trebui să aibă măcar un sertar în care să puteți depozita diferite obiecte, precum încărcătorul de telefon, o carte, creme sau diferite lucruri pe care dorim să le avem la îndemână.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here