clean

Reciclarea devine o prioritate tot mai mare in randurile de oameni din toate paturile sociale si asta se datoreaza campaniilor de promovare a mediului. Acestia devin constienti ca trebuie sa reciclam hartia, plasticul sau metalul pentru a obtine produse ce pot fi refolosite, dar si pentru a evita dezastre naturale ce pot aduce poluare masiva la nivelul solului, al apelor si al aerului.

Cleanrecycle.ro este o firma care se ocupa zilnic cu procesul de reciclare, deoarece acesti experti colecteaza tot ce se poate recicla pentru a tine mediul inconjurator departe de deseuri.

Ce se poate recicla?

– Sticla. Recipiente de sticla (sticle, borcane). Cele mai valoroase sunt cele transparente. Sfat: in general e bine sa fie sortate dupa culoare.

– Hartie. Ziare curate, tiparituri, reviste, carti vechi, ambalaje de carton de la detergenti, pantofi etc., fotocopii de la birou. Sfat: pastrati hartiile pentru reciclat uscate. Atunci cand le duceti la centrul de reciclare ambalati-le in hartie si legati-le cu sfoara.

– Ambalaje de plastic. PET-uri (“sticlele” din plastic), pungi de plastic, recipienti de detergenti. Sfat: trebuie triate – pungile fosnitoare se recicleaza intr-un fel, iar cele normale in alt fel. Se gasesc foarte greu centre stradale care sa le recolteze.

– Cutii de metal. Cutiile de la bauturile racoritoare, bere, conserve. Sfat: metalul poate fi reciclat la nesfarsit.

– Uleiul de motor si anvelopele. Sfat: Uleiul de motor este foarte toxic. Nu il aruncati niciodata in canalizare!!!

– Bateriile auto, acumulatori etc. Sfat: continutul acestora este deosebit de toxic. Este ideal sa incercati sa gasiti un centru de reciclare.

Ce nu se poate recicla ? NU se mai pot refolosi: materiale ceramice, spray-uri; ambalajele materialelor toxice (de exemplu, de la anumite vopseluri); abtibildurile, servetelele, hartia cerata, hartia de fax, partile metalice atasate magnetilor.

Reciclarea elimina poluarea si conserva resursele naturale. Cel mai mare beneficiu de mediu al reciclarii este legat nu de depozitarea reziduurilor, ci de conservarea energiei si a resurselor naturale si prevenirea poluarii prin utilizarea, in procesul de fabricatie, a materialelor rezultate din reciclare si mai putin a celor primare. Materialele recuperate au fost deja purificate si prelucrate anterior, astfel incat utilizarea lor in procesul de fabricatie presupune o activitate mai curata si un consum mai mic de energie.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here