Aspiratoarele reprezinta un adevarat ajutor atunci cand vine vorba despre curatarea sau intretinerea unei locuinte. Tot mai multe persoane au inteles acest lucru si inlocuiesc matura cu un astfel de aparat. Pe piata sunt disponibile mii de modele din care sa alegeti, pentru toate buzunarele si pentru toate necesitatile. Tehnologiile au evoluat enorm de mult in ultima perioada, cel mai elocvent exempl fiind robotii de aspirare care curata toata casa singuri iar dumenavoastra nu trebuie decat sa-I programati de pe telefonul mobil.

Acum sa revenim la intrebarea din titlu. Bineinteles, raspunsul exact nu exista pentru ca este o chestiune de preferinta. Fiecare tip de aspirator are avantajele si dezavantajele lui, dumenavoastra fiind cel care trebuie sa decida care se potriveste mai bine.

Aspiratoarele fara sac sau clasice cum mai sunt numite, inca sunt in momentul de fata cele mai raspandite tipuri de aspiratoare. El se bazeaza pe principiul de aspirare cu sac colector care se curata dupa folosire sau se arunca in cazul celor de unica folosinta. Avantajul lor principal este faptul ca au o putere de aspirare mult mai mare decat majoritatea celorlalte modele, putere de care multe ori nu avem nevoie. Totusi, pentru situatiile mai dificile orice putere in plus este bine venita. De asemenea, sunt usor si simplu de intretinut. Ca si dezavantaje, mentionez faptul ca sunt zgomotoase, elimina un aer mai poluat si inacarcat cu praf, respectiv faptul ca in timpul schimbarii sacilor colectori suntem predispusi sa inhalam mult praf. Acest lucru poate avea consecinte urate asupra sanatatii noastre pe termen lung.

In cazul aspiratoarelor fara sac, lucrurile stau putin diferit. Principiul de aspirare se bazeaza pe coletarea intr-un recipient de plastic care se curata fara probleme sub jetul de apa.Au inceput sa capete o popularitate serioasa si consider ca in cativa ani o sa le inlocuiasca complet pe cele cu sac. Ca si avantaje, aspiratoarele fara sac sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, sunt mai silentioase, filtrele HEPA eliminta un aer mai curat si nu mai avem nevoie de saci, fapt care se traduce printr-o economie destul de serioasa. Ca si dezavantaje, aceste modele nu au aceeasi putere ca celelalte iar filtrele de care am vorbit trebuie schimbate dupa o anumita perioada. Aceste filtre costa destul de mult dar consider ca merita daca tinem cont de faptul ca putem respira un aer mai curat.

In concluzie, personal m-as orienta catre un model de aspirator fara sac. Pe langa faptul ca sunt mai moderne si mai silentioase, au un impact negativ mai redus asupra sanatatii chiar daca puterea lor este inferioara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here