Cand a incetat sa ma mai sune, nu m-am indoit o clipa de fidelitatea lui. Of, ar fi fost mai bine sa ma fi lasat pentru o creola cu ochii verzi, dar sa am certitudinea ca este bine!

Cateodata iti doresti ca omul drag sa fie departe de tine, dar sa traiasca.

Cel putin sa il stii in viata si sa ai prilejul sa ii multumesti pentru frumosul daruit. Ce poate fi mai frumos, ca experienta de mai jos?

Focul este aprins si auzi lemnele cum trosnesc in soba. Perdelele sunt trase, fiindca el a vazut ca ninge si stie cat de mult iti place sa privesti ninsoarea. Este duminica si a coborat din pat, fara sa te deranjeze si fara sa simti. Poate ca nici acum nu te-ai fi trezit, daca nu simteai mirosul de cafea proaspata, facuta exact cum iti place tie.

Iti spunea cu ochii inchisi cum iti plac cafeaua si ouale prajite. Stia ce mezel preferi, ce cascaval doresti, ce fructe consumi cu placere…

Asta am trait noi impreuna si de aceea doream o sansa sa ii pot spune ce frumoase au fost acele clipe.

Mi-a umplut bratele de trandafiri, de lalele, de crini si de ursuleti de plus. M-a dus intr-un castel renovat si transformat in hotel si am luat cina fata in fata imbracati in haine de epoca, cu tacamuri si vesela din argint.

Dar iarna petrecuta impreuna era o amintire, iar eu eram trista. Eram singura, iarna era zgarcita cu noi si nu pica un fulg de nea care sa imi aminteasca fericirea de atunci.

Am adormit cu gandul la noi si l-am visat. Era culcat pe un pat din paie si ma implora sa ma duc sa il iau.

-Nu pot sa ma misc, draga mea, dar du-ma acasa de aici, te rog!

Du-ma acasa s-a intiparit dureros in mintea mea. M-am trezit plangand. Situatia lui imi fransese inima. Vorbea cu mine, ma ruga sa il ajut, dar nu puteam sa ajung sa ii dau un pahar de apa. Cand eu ma apropiam de patul sau, el se indeparta.

A doua zi am aflat nenorocirea si am inteles din vis ca trebuie sa apelez la ajutorul unei firme de repatrieri decedati, sa mi-l aduc acasa. Singura nu a sfi putut niciodata sa fac asta, de aceea am visat cum patul in care statea se indeparta de mine, cand i-am intins paharul cu apa.

Cand operatorul de la capatul firului a avut rabdare sa ma opresc din plans si sa ii cer ajutorul, am inteles ca aceea este firma potrivita care sa ramana alaturi de mine de la repatriere pana la inmormantare.

Echipa din tara aceea straina care mi-l rapise pe cel drag a lucrat neincetat, pana repatrierea a fost gata. Mi s-a spus ca in buzunarul sau avea o scrisoare pentru mine pe care au gasit-o cei care l-au gasit mort. Scrisoarea a sosit la mine cu mesajul: ”Te iubesc enorm si ma voi intoarce in curand acasa.”

Si s-a intors, iar cand masina funerara a intrat pe portile capelei a inceput sa ninga ca intr-o poveste de fratii Grimm, iar eu am stiut ca el mi-a daruit zapada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here