Sistemele de comunicatie video se numesc videointerfoane. Sunt folosite pentru a initia apeluri de la intrarea intr-o cladire de catre vizitatorii ce urmeaza sa patrunda in cladire, cu acordul dumneavoastra. Este modalitatea eficienta si sigura de a comunica fara a interactiona fizic. Videointerfoanele sunt extrem de utile pentru protejarea casei, a copiilor, a varstnicilor. In mod normal, videointerfoanele sunt integrate in sisteme de control acces. Astfel se permite accesul doar persoanelor cunoscute, avizate, autorizate prin intermediul unei cartele, a unei tastaturi cu cod de acces sau a unui senzor de amprenta.

Care sunt elementele dintr-un videointerfon? In primul rand cand discutam despre videointerfoane, discutam despre doua componente de baza, de interior si de exterior. Panelul exterior se instaleaza la poarta sau la usa de la intrare. Acesta are incorporat microfon, difuzor, buton sau butoane de acces, precum si o camera video. Monitorul amplasat in interior permite celui aflat inauntru sa vada cine se afla la poarta, sa vorbeasca cu respectiva persoana si sa ii asigure sau nu intr-un final accesul. Totul se realizeaza, dupa cum spuneam, fara nicio interactiune fizica.

Importanta videointerfoanelor nu poate fi negata. Protejarea casei, a celor dragi, a bunurilor de valoare nu are masura. De aceea, atunci cand nu sunteti alaturi de copii sau de bunici este indicat sa le asigurati o protectie in fata hotilor. Aici intervine rolul videointerfoanelor. Cu ajutorul comunicarii bidirectionale, precum si prin intermediul imaginii afisate pe monitor aveti posibilitatea de a afla cine sa afla la usa, daca doriti sa ii deschideti sau nu. Un semn ca persoana aflata la usa are intentii ascunse este momentul in care se ascunde si nu doreste sa fie vazuta.

De ce este necesara instalarea unui videointerfon? Fiecare proprietar de locuinta se preocupa de siguranta casei. Cu toate acestea, sunt persoane care nu constientizeaza inca importanta videointerfoanelor. In primul rand este o modalitate eficienta de monitorizare. Prin integrarea intr-un sistem de supraveghere video, a unui sistem de alarma si a aplicatiilor dedicate, se poate mentine un grad de siguranta ridicat indiferent ca sunteti sau nu acasa.

Un videointerfon permite membrilor familiei si a prietenilor sa intre in casa si ii tine la distanta pe necunoscuti. Functia audio faciliteaza comunicarea cu vizitatorul fara a fi necesara deplasarea personala pana la poarta. In plus pastreaza intimitatea celui din interior, care nu poate fi vazut de cel aflat afara.

Monitoarele pentru interior sunt de dimensiuni si rezolutii diferite. Tehnologia a ajutat la sporirea performantelor in randul sistemelor de videointerfonie. Exista kituri de videointerfoane cu display de 3.5”, precum si variante cu 7”, 8”, chiar si 10”. Cu cat dimensiunea este mai mare si rezolutia mai buna, cu atat imaginea este mai clara si detaliata.

Unele videointerfoane sunt folosite pentru vile, altele pentru blocuri. Cele pentru vile pot fi atat individuale, pentru o singura familie, cat si multi-familiale, pentru 2, 3, 4 pana la 8 familii, in functie de model. Nu in ultimul rand, noua generatie de videointerfoane este IP, ceea ce face accesibila deblocarea usii prin intermediul unei aplicatii, de oriunde v-ati afla.

Alegeti videointerfonul potrivit accesand magazinul online www.1CCTV.ro. Va punem la dispozitie o gama intreaga de videointerfoane de la cei mai mari producatori.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here