Cele mai bune camere supraveghere wireless va tin la curent cu tot ceea ce se intampla acasa atunci cand lipsiti, indiferent ca doriti sa vedeti daca totul este in deplina siguranta sau doar intentionati sa urmariti activitatea copilului cand se intoarce de la scoala. Camerele wireless au avantajul de a detectia miscarea din casa si de a inregistra orice anomalie. Mai mult aveti la dispozitie functia de audio bidirectional si, mai nou, posibilitatea de recunoastere faciala, detectare si urmarire a unei persoane. Alegeti cu atentie modelul pe care doriti sa il instalati si cautati informatii avizate despre modul de functionare si specificatiile tehnice.

Tehnologia a evoluat surprinzator de mult in ultimii ani, producatorii cauta sa lanseze camere wireless cat mai eficient si usor de instalat. Cele mai multe sunt incadrate in categoria DIY. Cu toate acestea, este recomandat sa va orientati catre o camera supraveghere wireless de la un producator renumit, pentru a fi siguri de calitatea si fiabilitatea acesteia. Cu toate ca pe piata sunt disponibile numeroase modele de camere supraveghere wireless la rezolutii mari, cu performante remarcabile, exista si modele nu specificatii slabe, de o calitate indoielnica. Acestea sunt de obicei comercializate de firme care nu pun pret de calitatea si garantia produselor.

De ce anume trebuie sa tineti cont cand achizitionati camere de supraveghere wireless? In primul rand stabiliti unde le veti monta, afara sau in casa. Cele mai multe camere IP wireless se monteaza la interior, insa nu va faceti probleme, veti gasi cu usurinta si camere de exterior. Diferenta consta in faptul ca cele de exterior necesita carcasa rezistenta la intemperii, temperature extreme, umiditate, praf.

In al doilea rand majoritatea camerelor wireless pot fi folosite si pe cablu. Acest aspect se aplica situatiilor in care semnalul wireless nu este suficient de puternic in zona in care instalati o anumita camera. De asemenea trebuie retinut faptul ca wireless nu inseamna automat ca o camera nu necesita niciun cablu pentru a functiona. Termenul se refera la conexiunea la internet. Cele mai multe camere necesita alimentare la priza, insa au fost lansate si camere cu baterie incorporata, putand fi folosite pentru o anumita perioada de timp, dupa care necesita reincarcare. Acestea din urma sunt folositoare in zonele in care lipseste energia electrica, fiind o solutie pe termen determinat.

Stocarea imaginilor este o alta caracteristica ce trebuie luata in considerare. Exista cateva modalitati de a inregistra imaginile, printre ele se numara stocarea pe un NVR, pe calculator, prin FTP, local pe un micro SD-card si/sau Cloud. NVR-ul este inregistratorul folosit pentru camere IP. Este metoda de a stoca un volum mare de date. Stocare pe un calculator necesita ca acesta sa fie pornit permanent. Inregistrarea locala, pe micro SD-card este cea mai utilizata. Multe camere wireless suporta carduri de pana la 256GB. Pentru inregistrare continua luati in calcul o medie de 1GB/ora. Cloudul este o alta optiune la care apeleaza tot mai multi consumatori. In acest fel aveti acces oricand la imagini. Cu toate acestea multe platforme solicita abonament lunar, asadar atentie la acest aspect.

In magazinul online www.1CCTV.ro veti gasi cea mai mare varietate de camere supraveghere wireless de pe piata. Apelati cu incredere la sfaturile consultantilor pentru a lua cea mai buna decizie inainte de a face orice achizitie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here