Acest tip de manichiură a apărut din necesitatea de a avea unghii care să pară cât mai naturale și, pe de altă parte, evident, unghiile să pară îngrijite o perioadă cât mai lungă de timp.

În comparație cu o manichiură clasică, în cazul unei manichiuri semi-permanente, unghiile sunt mai strălucitoare și rezistă o perioadă mai lungă, chiar și după efectuarea treburilor casnice fără mănuși; din punctul de vedere al duratei de aplicare, aceasta este destul de rapidă, având în vedere că se folosește lampă cu ultraviolete pentru uscare.

Iată care sunt pașii efectuării unei manichiuri semi permanente:

  1. Înainte de toate se spală mâna și se șterge, pentru ca unghiile să fie dezinfectate și uscate; în această situație se poate folosi un dezinfectant pentru maini cu biocid.
  2. Apoi se pregătește unghia, dându-i-se forma potrivităși aranjându-se cuticulele; privind cuticulele, tendința este să se indepărteze prin tăiere, dar există și gel pentru îndepărtarea cuticulelor, o metodă mai modernă; în această etapă se netezește unghia, eliminându-se aspectul în valuri a acestora, pentru ca oja să se prindă mai bine iar unghiile să fie perfecte.
  3. După ce se indepărtează orice urmă de unghie, se aplică un Primercare degresează unghia, o dezinfectează și ajută la aderența următoarei soluții aplicate pe unghie; acesta se usucă cu ușurintă în aer și nu necesită introducerea unghiei în lampă.
  4. Urmează o bazăcare se aplică pe unghie, bază care protejează unghia de lacul semi-permanent; există și varianta 2 în 1, care conține atât bază, cât și topul care se aplică la final pentru sigilarea unghiei; acest produs se usucă cu ajutorul unei lămpi.
  5. După aplicarea bazei se aplică lacul semi-peranent, alegându-se culorile dorite; în general, paleta de culori este vastă pentru acest tip de manichiură, dar se poate alege și varianta ombre, adică o variantă care se schimba odată cu schimbarea temperaturii din mediul în care vă expuneți; o altă variantă în tendințe este și aplicarea unui pigment pe lacul de unghii, care dă efect diferit lacului aplicat.
  6. La final se adaugă un topcare sigilează unghia și dă strălucire acesteia; există și varianta de top care dă un aspect de mat unghiei, după preferință și tendințele modei.
  7. La final de degresează unghia, utilizându-se soluții speciale pentru acest proces.

Respectându-se acești pași, manichiura semi-permanentă va arăta perfect și va dura, în medie, 14 zile, indiferent de activitățile pe care le efectuați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here