Multe dintre pietrele atașate inelelor au colorit divers, iar atunci când alegem o piatră decizia este luată în funcție de preferințele cromatice; mai jos vom prezenta safirul una dintre piertrele preferate mai ales pentru inelele de logodnă, a se vedea inelul de logodnă al Prințesei Diana, inel care, mai târziu, a fost oferit lui Kate.

Acestă piatră este considerată o piatră prețioasă, a înțelepciunii și regalității, asociată cu sacrul; cea mai populară culoare a safirului este albastrul și simbolizează forța și buna judecată. Ca talisman, safirul se considera că protejează purtătorul de ciumă și boli de piele, iar cel care poartă este protejat de gânduri și energie negativă.

Safirul este un mineral de oxid de aluminiu, care poate fi transparent sau opac; culoarea recunoscută a safirului este albastru, intalnita la inelul de logodna cu diamante Vicentiu , combinația cu fier și titan, deși acesta poate avea mai multe culori, precum verde și galben; însuși numele său, provenit din greacă, înseamna piatră albastră.

Iată câteva dintre culorile diverse ale safirului: safirul negru, safirul verde, orange, roz, violet, safirul alb și galben; safirul roșu mai este cunoscut și ca rubin. Safirul cel mai cunoscut este de culoare albastră, descoperit cu 300 de ani în urmă, aflat la Muzeul de Istorie Naturala din New York, având dimensiunea unei mingi de golf.

Asocierea acestei pietre cu inelele de logodnă este datorită simbolisticii pietrei de culoare albastra, care sugerează dragoste, angajament și fidelitate, de aceea este bine ca, în cazul în care vă despărțiți de persoana care v-a oferit acest inel, să îndepărtați inelul deoarece are această putere de a prelungi legătura și a menține durerea provocată de despărțire.

După diamant, safirul este piatra cea mai dură, singurul element natural care poate zgâria safirul fiind diamantul și de aceea este adesea utilizat în industrie, pentru fabricarea unor rulmenți, a unor ferestre cu durabilitate ridicată și a altor componente industriale; de asemenea, există ceasuri elvețiene care utilizează safirul la crearea unui geam pentru a nu se zgâria.

Safirul are un farmec aparte, mai ales atunci când privit din unghiuri diferite și cu o lumină diferită, își schimbă nuanța, ceea ce face din acesta o piatră aparte, adecvată unui inel de oferit partenerei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here