Daca iti doresti pozitii mai bune in motoarele de cautare si vrei un trafic mai mare pe care sa-l poti monetiza prin diferite moduri trebuie sa afli ca SEO iti este absolut necesar. Indiferent daca scrii un blog, ai un site de prezentare al business-ul tau sau iti desfasori activitate exclusiv cu un magazin online, publicul tau tinta va accesa in mare parte doar primele rezultate afisate in urma cautarilor dupa cele mai relevante cuvinte cheie.

SEO (Search Engine Optimization) poate fi invatat de fiecare persoana care administreaza un website, dar intreaga documentare ar putea dura o perioada lunga de timp si nu intotdeauna iti permiti sa faci teste asupra unor proiecte online. Din acest motiv este recomandat ca atunci cand doriti optimizarea site-ului on page, cat si off page sa apelati la un specialist sau o firma SEO.

Cateva detalii care te vor face sa intelegi mai bine de ce site-ul tau are nevoie de SEO:

  • peste 30% din persoanele care folosesc motoarele de cautare atunci cand au nevoie de o informatie, un produs sau un serviciu acceseaza primul rezultat afisat.
  • site-urile care sunt clasate pe cea de-a doua pozitie dupa o anumita expresie cheie vor fi accesate doar de 17% din persoanele care au facut cautarea.
  • site-urile de pe ultima pozitie de pe prima pagina sunt accesate doar de 2% din persoane.

SEO pentru bloguri personale sau de nisa

Chiar daca ai un blog personal sau unul de nisa, pentru a obtine mai mult trafic din urma articolelor pe care le scrii trebuie sa stii cateva notiuni SEO care te vor ajuta pe termen lung. Incearca sa scrii mereu articole care aduc valoare si informatii de calitate publicului tau, sa folosesti imagini pe care sa le optimizezi in functie de cuvintele cheie din articol, sa folosesti titluri atragatoare si sa dai posibilitatea utilizatorilor sa-ti distribuite articolele in Social Media.

SEO pentru site-urile de prezentare

Site-urile de prezentare iti pot reprezenta cu succes afacerea in mediul online. Este binecunoscut faptul ca internetul te poate ajuta sa-ti duci afacerea la un alt nivel. Ce este de facut pentru astfel de rezultate?

Alege cuvintele cheie care iti reprezinta cel mai eficient business-ul si foloseste-l cat mai natural in titluri, subtitluri, dar si in textul afisat pe pagini. Aranjeaza pagina astfel incat utilizatorul sa-si poata culege informatiile cat mai rapid si imbunatateste viteza de incarcare a site-urilor. Potentialii tai clienti isi vor pierde rabdarea daca vor trebui sa piarda secunde bune pana website-ul tau se incarca complet.

SEO pentru magazinele online

Tine cont de faptul ca majoritatea persoanelor care sunt interesate de produsele sau serviciile tale le vor cauta de pe dispozitive mobile. Produsele trebuie sa fie bine organizate in site, pe categorii bine stabilite, astfel incat clientul sa poata gasi cu usurinta ceea ce cauta.

De asemenea, descrierile produselor trebuie sa fie formate din suficient text care sa ofere informatii lamuritoare. Cu cat magazinul se incarca mai repede, cu atat clientii vor fi mai multumiti.

Concluzie: Indiferent de tipul website-ului pe care-l detii in acest moment, pentru a fi cat mai relevant in motoarele de cautare ai nevoie de o strategie SEO personalizata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here