In ultimii ani, piata a facut o descoperire incredibila: copiii citesc! Wow! Citesc, observa, adora lecturile si ilustratiile din carti…. Poate ca ar fi mai corect sa spunem ca astazi nimeni nu refuza sau nu ar trebui sa refuze o carte unui copil si, avand in vedere cantitatea de jucarii pe care o au, o carte va fi un cadou mai educativ, mai sanatos.

Asadar, bun venit la descoperirea pietei care ne considera pe noi adultii principalii cumparatori din sector.

Dar cum sa alegi carti pentru copii? Sunt atat de multe carti copii incat uneori este cu adevarat dificil. Sunt colorate, imaginative, de diferite formate, prezinta noi povesti sau aventuri pe care cei mici le vad deja la televizor. Aceste carti ilustrate pentru copii sunt foarte educative si abordeaza temerile principale ale celor mici sau, pur si simplu, sunt legate de un proces de invatare si de ceea ce vor ei sa afle. Ce sa alegem, pornind de la presupunerea ca dorinta noastra este de a aduce numai bunastarea in viata copilului?

Nu este usor, dar cu siguranta nu este imposibil. Trebuie sa te gandesti care sunt pasiunile, dorintele, interesele copilului si chiar si ale tale, ca parinte.

Odata ce aceste variabile sunt evaluate, incepe sa iei in considerare povestea: nu trebuie sa fie plictisitoare! Si nu uita de ilustratii: alege acele carti cu ilustratii bine conturate si cat mai variate.

Imaginile pot fi foarte frumoase, dar se poate intampla ca textul sa fie prea simplu sau lipsit de… poveste. Se intampla sa gasesti carti care doresc sa invete cu orice pret, dar nu vor povesti nimic … Sau invers, povestea este intr-adevar bine scrisa, dar imaginile sunt prea complicate, contin prea multe detalii sau sunt, pur si simplu, prea pentru oameni mari.

Cauta mereu originalitatea. In plus, adauga atentie ritmului narativ, pentru ca atunci cand citesti o poveste cu voce tare copiilor, ritmul ajuta imaginatia, reuseste sa capteze atentia chiar si celor mai putin concentrati si, de multe ori, este si distractiv!

La universenciclopedic.ro, cu siguranta vei gasi cartile care sa corespunda caracteristicilor de mai sus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here