Meseria de sofer de autobuz poate sa fie plina de satisfactii profesionale. In acelasi timp insa, este plina de responsabilitati. Daca vrei sa devii sofer si sa transporti persoane, un prim pas este acela de a obtine un atestat profesional. Exista numeroase firme care ofera atestate auto Bucuresti , iar cursurile de pregatire sunt destul de simplu de urmat. Ceea ce este mai dificil insa, este inceputul. De multe ori, transportul de persoane poate sa reprezinte o uriasa provocare, asadar, inainte de a te devota unei astfel de meserii trebuie sa fii foarte bine informat.

Esti potrivit pentru transportul de persoane?

O persoana care lucreaza intr-un astfel de domeniu trebuie sa aiba mai multe calitati. Pasiunea pentru condus este cea mai importanta dintre calitati, insa nu este suficienta. In general, soferii trebuie sa aiba si urmatoarele inclinatii:

  • Sa aiba abilitati sociale foarte bune;
  • Sa fie foarte atenti la micile detalii;
  • Sa fie responsabili si corecti;
  • Sa fie calmi;
  • Sa poata face fata cu usurinta situatiilor stresante.

Care sunt locurile de munca pentru care este nevoie de un atestat auto?

Evident, atestarea auto este necesara pentru cei care doresc sa conduca microbuze sau autobuze de persoane. De asemenea, atestarea auto este necesara pentru cei care doresc sa lucreze in sistem de ride sharing sau pentru cei care doresc sa fie soferi de taxi.

Cum se obtine autorizatia pentru transportul de persoane?

Multi ar spune ca obtinerea unei astfeu de autorizatii este dificila. Adevarul este destul de diferit, insa. Obtinerea unui atestat profesional de transport auto implica doar o citire atenta a legislatiei si urmarea unei scoli foarte bune in domeniu. Timpul alocat studiului trebuie sa fie mai mare decat timpul  alocat studiului pentru permisul de conducere categoria B, insa per total, autorizatia se obtine destul de simplu.

Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii insa:

  1. Va trebui sa ai un dosar complet, in care sa existe o cerere de inscriere la examen, o copie dupa cartea de identitate, o copie dupa permis si copii dupa chitantele care dovedesc ca ai platit toate taxele;
  2. Va trebui sa fii odihnit, deoarece examenul dureaza 4 ore;
  3. Va trebui sa fii foarte atent la fiecare intrebare. Atentia este importanta atat pentru promovarea examenului cat si pentru siguranta viitorilor pasageri.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here