Unul dintre cele mai vechi dispozitive utilizate pentru fumat este pipa. Din vremuri stravechi si pana in ziua de astazi, oamenii au recurs la aceasta pentru a inhala tutunul si ierburile preferate si pentru a transforma in fum grijile adunate in timpul zilei.

Daca esti fumator sau daca doar te pasioneaza istoria, trebuie sa incerci macar o data fumatul la acest dispozitiv. Doar astfel, vei reusi sa te conectezi la oamenii din trecut si sa te bucuri de o experienta unica si relaxanta.

Pentru a gasi cea mai buna pipa pentru tine, acceseaza magazinul online www.legalizeit.ro, unde te asteapta o gama diversa de produse de calitate, la preturi imbatabile. Descopera, in cele ce urmeaza, tot ce trebuie sa stii despre acest dispozitiv pentru a te asigura ca selectezi cea mai buna pipa pentru stilul si personalitatea ta.

O scurta istorie a pipei

Desi este greu de precizat cand a fost inventat acest obiect, se stie ca prima imagine cu o pipa este cea in care este ilustrat zeul Shiva (3.000 i.Hr.). Ulterior, s-a descoperit ca zeii egipteni erau mumificati cu o pipa alaturi, dar si ca Hypocrate, „parintele medicinei”, utiliza aceste instrumente pentru a trata diverse boli.

In epoca moderna (incepand cu secolul al XVIII-lea), pipa a devenit un obiect foarte in voga, fiind asociat cu diversi scriitori (Mircea Eliade, Virgina Woolf, Ernest Hemingway), compozitori (Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach), oameni de stiinta (Albert Einstein, Carl Gustav Jung), personaje fictionale (Sherlock Holmes, Frosty the Snow Man, Bilbo Baggins) si multi altii.

Pipele din prezent

Avand in vedere istoria bogata a acestui instrument de fumat, nu este de mirare ca tehnologia care sta la baza sa a evoluat cu timpul. Daca initial pipele erau fabricate doar din fier sau argint, acestea au evoluat la modele realizate din lut si piatra si, ulterior, la cele rafinate din sticla.

Daca alegi sa accesezi magazinul online Legalizeit pentru a-ti achizitiona o pipa care sa ti se potriveasca si sa iti ofere experienta de care ai nevoie, vei putea alege dintre urmatoarele modele:

  1. Pipa cu apa;

  2. Pipa ActiTube;

  3. Pipa din lemn;

  4. Pipa din sticla;

  5. Pipa metalica.

Depinde de tine sa o alegi pe cea care ti se potriveste avand in vedere ca proprietatile unei pipe variaza in functie de materialul din care este facuta. De pilda, daca esti in cautarea unui obiect pentru fumat extrem de rezistent si usor de folosit, este clar ca ai nevoie de o pipa metalica.

Fumatorii consacrati ar trebui sa aleaga o pipa de sticla, acesta fiind un mod mai sanatos de a fuma. O astfel de pipa nu se incalzeste la fel de rapid ca celelalte modele si ofera o senzatie fina si placuta. Aceeasi regula se aplica si in cazul pipelor cu apa sau a celor Actitube.

Pe de alta parte, daca nu esti un fumator inrait, insa vrei sa experimentezi senzatiile pe care idolii tai din istorie le aveau cand fumau la pipa, indreapta-te spre cea din lemn. Rafinat si rezistent, acest model clasic iti va oferi senzatia ca faci o calatorie in timp de fiecare data cand o aprinzi.

Alege o pipa pe gustul tau si bucura-te de o experienta unica a fumatului, insotita de o senzatie inedita de relaxare!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here