Ouale au o multime de beneficii pentru sanatate, aceste prduse fiind foarte valoroase pentru alimentatia unui om. Inca din cele mai vechi timpuri omul obisnuia sa consume oua, acestea oferindu-i omului o multime de beneficii pentru sanatate.

Ce beneficii ofera consumul de oua?

Oul este considerat a fi un super aliment, acesta continand o multime de substante nutritive, foarte benefice organismului. Aceste substante nutritive au un rol esential intr-o mentinere excelenta a starii de sanatate. Fiind bograte in proteine si aminoacizi, ouale sunt solutia perfecta si pentru alimentatia sportivilor.

Ouale contin numeroase vitamine precum vitamina A, B12, B5, B6, B2, dar si D, E sau K, precum si acid folic, fosfor, zinc, seleniu sau calciu. Ouale mai au in componjenta lor si acizi grasi Omega 3, ele fiind apreciate si pentru faptul ca previn aparitia unor afectiuni de sanatate precum bolile cardiace sau osteoartrita.

Crescand nivelul de colesterol sanatos si anume nivelul HDL si scazand in acelasi timp si riscul de a face boli de inima sau accidente vasculare cerebrale, ouale sunt foarte apreciate. Ele mai ajuta si la o buna dezvoltare a creierului in stadiul intrauterin, fiind indicate si pentru cresterea armonioasa a copiilor. Acesta este si motivul pentru care in timpul sarcinii este recomandat consumul de oua.

Ouale sunt importante si datorita faptului ca reprezinta o sursa de proteine de calitate, aceste proteine ajutand la dezvoltarea tesuturilor. Scaderea in greutate, precum si cresterea masei musculare sau reglarea tensiunii arteriale sunt alte doua beneficii importante ale consumului de oua. Ouale sunt apreciate si pentru intarirtea oaselor, ele fiind consumate asadar des si pentru acest motiv.

Descopera dieta cu oua si portocale, ideale pentru a pierde in greutate, sanatos, eficient si rapid.

Sunt ouale bune pentru sportivi?

Fiind considerate a fi o sursa de proteine de calitate, ouale sunt alegerea perfecta pentru sportivi. Cea mai mare grija la consumul de oua il reprezinta colesterolul care se gaseste in interiorul acestora. Cu toate acestea, colesterolul din alimentatie nu ridica neaparat si colesterolul din sange, ficatul producand mai mult colesterol in fiecare zi.

Cum putem consuma ouale?

Ouale pot fi consumate in foarte multe feluri, cel mai cunoscut fel de a consuma un ou fiind de a-l fierbe. El mai poate fi consumat insa posat, copt, dar si copt in avocado. Mai poate fi gatit si ca omleta, dar si sub forma de ochiuri gatite intr-un strop de ulei de masline. Indiferent de modalitatea de consum a oului, acest aliment este unul care ofera o cantitate mare de substante hranitoare organismului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here