Lustrele cu led sunt corpuri de iluminat  tot mai populare. Designul futurist care captivă, perioadă lungă de utilizare garantată dar şi consumul energetic scăzut sunt doar câteva dintre avantajele pe care le poţi depista la prima vedere. Totuşi aceste nu sunt singurele. În rândurile următoare ne-am propus să îţi prezentăm câteva aspecte privire la noutăţile pe care le aduc lustrele led, care sunt avantajele acestora dar şi câteva sfaturi despre cum trebuie alese corect pentru a te bucura de beneficiile lor.

Cu ce noutăţi vin lustrele LED?

Când spui lustre LED imediat îţi vin în minte acele corpuri de iluminat cu design futurist, care acaparează privirile și imprimă încăperii un suflu vibrant, tineresc, dar în același timp un aer rafinat şi relaxant.  Totuşi aceste soluţii de iluminat nu sunt doar atractive din punct al designului. Ele vin şi cu avantaje din perspectiva funcţionării.

Prima şi cea mai mare inovaţie este legate de consumul energetic, care scade cu până la 80%. Deci aceste soluţii nu sunt prietenoase doar cu contul personal, dar şi cu natura. Lustrele led oferă lumină constantă şi stabilă. Odată integrate ai avantajul că nu vei mai suferi din pricina fluctuaţiilor de tensiune, tehnologia LED permiţând flux constant de lumină chiar şi în cazul variaţiilor de tensiune.

Tehnologia LED permite reglarea fluxului de lumină generat. Cu lustre LED inteligent alese te poţi bucura de o atmosferă festivă, bine pusă în valoare prin abundență luminoasă, sau dimpotrivă de un ambient intim prin reglarea la o treaptă inferioară a luminozităţii. Lustrele LED vin cu opțiuni de reglaj fapt ce le transformă în accesorii eficiente. Aceste funcţii nu sunt disponibile în cazul lustrelor care funcţionează cu becuri incandescente sau cu halogen.

Beneficiezi de lumină personalizată. Dacă în cazul alternativelor tradiţionale, atmosfera este creionată cu ajutorul culorilor pereţilor, a mobilierului şi a accesoriilor decorative, altfel stau lucrurile în cazul lustrelor cu LED. Acestea nu sunt fascinante doar prin aspect, dar pun în valoare ambientul prin lumina personalizată. Poţi alege să foloseşti lumină caldă, sau lumină rece, însă ce trebuie remarcat este că poţi alege şi nuanța luminii, indiferent de spectru.

Avantajele lustrelor LED

Înafară de faptul că reprezintă soluţii economice de iluminat şi vin cu design inovator care îmbogăţeşte estetica încăperii vin şi cu alte avantaje. Ai acces la o varietate mare de modele de lustre LED şi asocieri de materiale. Sistemele de prindere sunt inteligent gândite astfel ca montarea devine o sarcină relativ uşoară. Trebuie precizat că sistemele de suspendare pot fi atât de discrete că, în unele cazuri, pot părea invizibile. Lustrele LED pot fi integrate în orice încăpere, în bucătării cu aspect cosmopolit, în livinguri spaţioase cu vibe modern sau în open space-uri decorate în stil industrial. Pot fi montate confortabile în dormitoare matrimoniale şi camere pentru copii. Datorită aspectului distins pe care îl au sunt soluţii de iluminat folosite în hoteluri şi alte spaţii de recreere.

Cum alegi lustre LED cu personalitate?

Înainte de preferinţele personale, trebuie să ţii seamă de aspectele  tehnice, legate de dimensiunea şi înălţimea camerei. Aceste sunt primele detalii pe care le analizezi, pentru că în funcţie de valori trebuie să selectezi dimensiunile corpului şi luminozitatea.

Analizează modul de distribuire a luminii, trebuie să știi dacă vrei o încăpere luminată uniform sau una cu lumină orientată, distribuită către o anumită zonă. Nuanţa luminii este un alt detaliu pe care îl poţi lua în seamă, însă acesta este o preferinţă personală…

Alege cu grijă asocierile de materiale acestea întregesc stilul încăperii şi contribuie la desăvârşirea esteticii. Integrezi lustra într-o încăpere modernă? Cu siguranţă corpurile metalice sunt soluția. Vrei un ambient futurist? Alege lustre led cu inele care întregesc un decor cosmopolit. Îndrăgeşti confortul şi elementele clasice? Lustrele led îmbogăţite  cu sticlă şi geamuri crează un decor primitor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here