Alegerea parfumului pe care il purtam zi de zi sau la diverse ocazii ar fi bine sa se faca urmarind cateva reguli simple. Parfumul devine pana la urma un accesoriu al tinutei si completeaza personalitatea fiecaruia dintre noi.

Cum ne alegem parfumul pentru mers la birou

Pentru ca atunci cand mergem la birou suntem inconjurati de colegi si mediul este unul profesional, parfumul ales trebuie sa fie elegant si discret. Opteaza pentru florale discrete cu accente de freezie sau trandafir. Daca vrei ca parfumul sa iti ofere si o stare de optimism, mergi catre arome citrice, de bergamota sau grapefruit.

Aplica parfumul dupa urechi, in zona incheieturilor si poti sa il reaplici in timpul zilei doar o data pentru a nu deveni deranjant.

Cum ne alegem parfumul pentru ocazii speciale

Daca ai o petrecere sau iesi in oras cu prietenii, poti opta pentru parfumuri cu note mai calde si cu o proiectie mai mare.

Daca tinuta ta este relaxata, poti alege ca in parfumul tau sa fie note fructate de piersica sau fructe de padure. Notele de migdale aduc un plus de sofisticare.

Daca tinuta ta este foarte eleganta, apeleaza la aromele pretioase precum ambra sau tonka. Aceste arome raman si foarte placut impregnate in piele sau in par.

Parfumurile orientale cu note intense de santal sau de oud pot fi alese, insa dozarea lor se face cu atentie. Proiectia lor poate deveni deranjanta prin forta parfumului si riscam ca cei din jurul nostrum sa fie vizibil deranjati.

Parfumurile cu note de miere, ciocolata sau cafea intra in zona parfumurilor gurmande, insa si foarte senzuale.

Cum ne parfumam daca vom calatori

Parfumul ne insoteste si in calatorii si astfel trebuie sa il alegem tinand cont de mai multi factori. Daca vom calatori in avion, tren sau microbus, trebuie sa tinem cont de faptul ca vom sta aproape de alti calatori. Ca atare notele preferate vor fi cele de citrice si lemnoase din seria cedru.

In bagaje este bine insa avem parfumuri pentru diverse ocazii, cum ar fi parfumul de zi de zi si parfum de seara. Pentru calatorie poti opta pentru formatul de calatorie al parfumurilor preferate sau sa folosesti esantioanele de parfum primite la cumparaturi.

In garderoba noastra, pe langa locul oferit hainelor si accesoriilor, este bine sa adaugam si un spatiu dedicat parfumurilor. Poti opta pentru un parfum semnatura pe care sa il porti exclusiv. Specialistii recomanda ca intotdeauna in garderoba de parfumuri sa existe minim 3 parfumuri: unul mai proaspat, unul mai lemnos si unul semnatura pe care il poti alege cum doresti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here