Crama Girboiu este un producator recunoscut de vinuri de foarte mare calitate apreciate atat in Romania cat si in restul Europei. Aceasta crama isi incepe povestea in anul 2005, insa in spatele ramei Girboiu sunt ani de experienta si pasiune pentru productia de vin. Vasta lor gama de vin rosu asigura consumatorului de fiecare data o productie constanta si savuroase folosind doar cele mai nobile soiuri de struguri precum Sauvignon si Feteasca Neagra.

Vinul rosu este o bautura cu multa istorie in spatele sau, fiind consumat inca din cele mai vechi timpuri.

Vinul a fost o bautura populara a omenirii de mii de ani. Dragostea noastra naturala pentru aceasta bautura provine din gustul minunat, proprietatile sale nutritive si nu in ultimul rand efectele sale psihotrope (intoxicante).

Dintre toate bauturile alcoolice, niciuna nu a avut un astfel de impact asupra societatii. Comertul cu vin intre culturi a deschis canale de comunicare pentru ca ideile religioase si filozofice sa se raspandeasca in toata Europa. Vinul este, de asemenea, frecvent mentionat in Biblie, incepand de la Noe si viile sale pana la Isus, acesta fiind poate cel mai bun vinificator de pana acum.

Vinul este folosit pana in zilele noastre in Biserica Catolica ca inlocuitor al sangelui lui Hristos, ceea ce este o indicatie a rolului cheie pe care bautura l-a jucat in anii trecuti. Cu secole in urma, o industrie a vinului era, de asemenea, marca unei tari providente, intrucat numai societatile dezvoltate puteau sprijini o industrie vinicola prospera si competitiva. Se spune adesea ca societatea occidentala si-a construit bazele pe vin.

Primul semn al vinului pe care il cunoastem si il iubim cu totii poate fi dat de la fosile vechi de saizeci de milioane de ani, ceea ce inseamna ca stramosii nostri pre-umani ar fi putut sa-si dea seama ca strugurii mai vechi sunt recomandati. Putem observa acest lucru chiar si in lumea animala, vieturitoarele vegetariene preferand fructele coapte.

Cele mai vechi ramasite de vin au fost descoperite in situl Hajji Firuz Tepe, in nordul Muntilor Zagros din Iran. Vinul dateaza din perioada neolitica (8500-4000 i.e.n.). Datarea cu carbon a confirmat ca vinul a fost intre 5400-5000 i.Hr.

Desi nu s-a descoperit o alta dovada de productie a vinului mai veche decat cea amintita mai sus, se crede ca arta vinificatiei a inceput la scurt timp dupa 6000 i.Hr. se crede ca aceasta este data pentru una dintre cele mai importante creatii ale omenirii, deoarece oamenii din aceste regiuni au reusit sa creeze asezari permanente prin domesticirea animalelor si plantelor.

Aceasta a fost o situatie de viata mult mai stabila decat modul de viata nomad, pe care majoritatea oamenilor il foloseau in prezent. Aceasta stabilitate le-a permis oamenilor sa experimenteze bucataria si bauturile lor. Unele dintre mancarurile si bauturile noastre preferate de care ne bucuram si astazi au fost dezvoltate in aceasta perioada de timp, inclusiv bere si, desigur, vin.

Urmatorii oameni care au purtat torta acestui mare comert au fost grecii. Semnele timpurii ale vinului in Grecia au fost replicile de presa de vin gasite in mormintele din Creta si dateaza intre 3000BC-2000BC.

Se crede ca negustorii fenicieni i-au introdus pe greci in bucuriile vinului. Dupa ce fenicienii au facut acest lucru favorabil grecilor, s-au infiintat industrii vinicole in cea mai mare parte a Europei occidentale. Alexandru cel Mare a introdus bautura si in Asia.

Asadar, data viitoare cand intalnesti o persoana cu cetatenie greaca, multumeste-i pentru ca ne-a facut tuturor cea mai mare favoare vreodata. Grecii stiau beneficiile nutritionale ale consumului de vin! In Grecia antica, vinul era atat de important, incat a dezvoltat un statut religios. Ei apreciau vinul foarte mult si se refereau la acesta ca fiind „Bautura zeilor”. Nu s-ar fi putut descrie mai bine. Exista, de asemenea, zeul grec al vinului, Dionis, care este fiul lui Zeus si unul dintre cei mai venerati zei in cultura antica.

Noi romanii avem o legatura stransa cu grecii din antichitate, mai ales in ceea ce priveste iubirea pentru vin. Vinul rosu Girboiu este un vin incarcat de istorie draga plaiurilor romanesti.

Vinul rosu este sufocant, neted pe gust, captivant pentru simturi si, pur si simplu, delicios. De la paharul curbat, aroma delicioasa si culoarea atragatoare, vinul rosu este cea mai buna bautura de data pentru a usura si a imbunatati un cadru romantic si starea de spirit.

Vinul rosu este o bautura „plina de corp” care descrie greutatea si textura sa. Strugurii rosii au o aroma bogata, persistenta si nu strica faptul ca reprezinta „culoarea dragostei” pentru a te pune cu usurinta in dispozitie.

Crama Girboiu te asteapta cu vasta lor gama de vinuri rosii!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here