Oamenii îl folosesc de o mie de ani. Este un accesoriu care oferă una dintre cele mai versatile și fiabile modalități de a ridica, ancora sau trage lucruri într-o varietate de feluri. Vorbim de lanț și s-ar putea că fiecare din noi să aibă nevoie măcar o dată în viață de acest produs.

De la siguranța păstrării unui lucru personal din curte sau din spațiul public, până la tractarea sau ridicarea unui obiect de gabarituri mari, lanțul metalic prezintă o gamă variată de aplicații zilnice, comerciale și industriale. Iată de ce, este important să identificăm tipul de lanț potrivit pentru ceea ce avem nevoie.

Tipuri de lanțuri:

Lanț calibrat – aceste lanțuri sunt executate cu mare precizie, în care dimensiunile fiecărei zale sunt aproape identice, încadrându-se în toleranțe minime. Se folosesc pentru echipamente și dispozitive în care trebuie minimizate frecarea și riscul blocării zalelor lanțului pe diferitele angrenaje statice sau în mișcare.

Lanț placat cu zinc – este fabricat din oțel ușor și sudat lateral, cu un strat de zinc neted și strălucitor. Acest tip de lanț este deosebit de eficient în prevenirea ruginii și este vândut pe role de plastic rigide într-o gamă largă de grosimi ale lanțului, de la 2,5 mm până la 7 mm.

Lanț galvanizat la cald – datorită învelișului său zincat la cald, acest tip de lanț din oțel are un finisaj banal și ușor inegal. Este rezistent, anticoroziv și perfect pentru utilizarea în aer liber și este disponibil în role de 4 mm, 5 mm, 6 mm și 7 mm.

Lanț negru – o altă formă de lanț metalic, cu un finisaj negru lucios. Lanțul negru este rezistent la rugină și este disponibil într-o gamă de grosimi și lungimi în catalogul de produse Agroverde.
Indubitabil, este perfect pentru o varietate de lucruri. Un simplu exemplu: vine iarna, ești un conducător iscusit de vehicule, ai o experiență inegalabilă în șofat și este clar pentru tine că drumurile înzăpezite sau înghețate sunt cel mai mare dușman al circulației. Aici îți vine în ajutor un lanț negru, perfect pentru anvelope!

O scurtă descriere a proprietăților acestui tip de lanț: un lanț negru asigură o aderență superioară în jurul anvelopelor și ar trebui utilizat atunci când condițiile de iarnă sunt prea severe chiar și pentru cele mai bune anvelope de iarnă. În funcție de mărimea anvelopelor și de tipul de tractare, îți alegi și dimensiunea potrivită de lanț negru și ești asigurat pentru derapajele periculoase! Oricum, acest accesoriu nu te face invincibil în spectacolul iernii, deci fii prudent și condu în limitele legale de viteză.

Vrei să afli mai multe despre proprietățile și utilizările tipice ale lanțurilor? Atunci e timpul să iei legătura cu furnizorii Agroverde! Echipa îți va răspunde la toate întrebările, oferindu-ți sfaturi și îndrumări valoroase cu privire la lanțul potrivit, fie că e lanț zincat, calibrat sau lanț negru, vei afla ce lungime sau grosime de lanț se potrivește cerințelor tale! În magazin vei găsi produse de calitate cu reduceri grozave în acest sezon. Aruncă un ochi pe site-ul web plin de lucruri de calitate și prețuri competitive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here