Atunci cand ai o afacere, este important sa lucrezi cu profesionisti. Un avocat societate , spre exemplu, te poate ajuta foarte mult in relationarea cu institutiile statului, in redactarea corecta a documentelor juridice si in diverse modificari din cadrul firmei.

Pentru ca totul sa functioneze corect insa, este important sa gasesti un avocat in care poti sa ai deplina incredere.

Cum gasesti un avocat bun pentru societatea ta?

  1. Asigura-te ca exercita profesia in mod legal. Pentru asta este bine sa il verifici in baroul judetean. Exista si posibilitatea sa faca parte din structuri paralele ilegale, cum ar fi Baroul Constitutional, asadar ai mare grija!
  2. Cauta un avocat specializat in problemele persoanelor juridice. Exista avocati specializati in divorturi, avocati specializati in mosteniri si lista poate sa continue. Este bine sa cauti un avocat care este specializat in problemele si situatiile aparute intr-o societate;
  3. Cere referinte! Inainte de a alege avocatul cu care vei colabora cere referinte de la persoane in care ai incredere. In general, prietenii sau colaboratorii iti vor putea recomanda o persoana care i-a ajutat atunci cand au avut de rezolvat o problema juridica. Daca nu ai persoane de incredere care iti pot oferi referinte, cauta-le pe internet. Vei gasi forumuri de specialitate unde sunt numeroase recomandari privind avocatul potrivit.
  4. Discuta cu avocatul pentru a descoperi daca sunteti pe aceeasi lungime de unda. Daca descoperi ca este potrivit, spune-i toate problemele pe care le ai fara a ascunde niciun amanunt, indiferent cat de nefavorabil ar fi. Pentru a putea gasi cea mai buna rezolvare avocatii trebuie sa cunoasca toate datele problemei pe care trebuie sa o rezolve;
  5. Nu cauta cea mai ieftina solutie! Pare tentant sa cauti cel mai ieftin avocat, insa nu este cea mai buna optiune. Daca vrei o rezolvare rapida este bine sa ai un avocat bun, chiar daca este ceva mai costisitor.

In general, daca iti faci treaba cum trebuie si respecti legea nu ar trebui sa ai nevoie foarte des de avocat,exceptand momentele in care trebuie sa redactezi sau sa semnezi un contract, sa relationezi cu institutiile statului sau sa verifici diverse documente. Totusi, este bine sa colaborezi cu o persoana eficienta, care atunci cand apar probleme te poate ajuta sa le rezolvi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here