În internetul modern cu atâtea servicii web, a avea un site web cu un domeniu popular este unul dintre cele mai importante lucruri. Dacă ai un site bun și are o bază mare de clienți, atunci site-ul tău îți poate aduce profituri mari. Dar cum să alegi un domeniu pentru site-ul tău? Domeniul este unul dintre cele mai importante lucruri, este baza.

Condiția de a vinde și de a câștiga mult dintr-un site web, este una singură:
site  ul tău trebuie să fie popular, cunoscut de un număr mare de utilizatori interesați de ceea ce oferi (produse sau servicii). Dar, oricât de popular este site-ul tău, vei avea întotdeauna nevoie de clienți noi. Deoarece este puțin probabil ca vechii tăi clienți să cumpere aceleași produse și servicii pe care le vinzi mereu.

Ce nume de domeniu să alegi?

Atunci când alegi un nume de domeniu, alegerea numelui este esențială pentru succesul site-ului tău. Numele de domeniu potrivit ar trebui să fie ușor de reținut și pronunțat. Unul sau mai multe cuvinte cheie din numele domeniului te vor ajuta să clasifici site-ul mai ușor în motorul de căutare. Adică, dacă te lupți într-o nișă de „publicitate”, atunci cuvântul „publicitate” sau „reclamă” din numele domeniului tău, te va ajuta să reduci uneori costurile de optimizare ulterioare.

Când alegi un nume pentru domeniul tău, ai două opțiuni, și anume, să înregistrezi un domeniu nou sau să cumperi un domeniu vechi, cu istoric și link-uri. Este extrem de important atunci când alegi un domeniu vechi să poți evalua domeniul, să verifici dacă merită prețul pe care va trebui să îl plătești pentru el.

Dacă cineva încearcă să îți vândă un domeniu vechi pentru mulți bani, verifică mai întâi cei mai importanți trei parametri: dacă există un site pe acest domeniu, dacă site-ul este indexat și cât de popular este, câți bani sunt investiți în el și câți câștigi din el. Acesta din urmă poate fi verificat cu ușurință, văzând câte și ce legături există către acest domeniu pe internet și cum este clasat în motorul de căutare.

Pe lângă domeniu, ai nevoie și de hosting. Îți recomand să îți construiești site-ul in WordPress și să te orientezi către cel mai bun hosting wordpress, care îți va oferi o viteză foarte buna de încărcare.

Ce spune Google despre noile domenii?

Dacă dorești să cumperi un nume de domeniu ieftin, cu cel mai corect cuvânt pentru numele de domeniu și tld standard precum ro, com, net, info și org sunt deja ocupate, atunci noile domenii sunt soluția pentru tine. De ce? Sunt ieftine și există încă multe nume gratuite – scurte și ușor de reținut, cu cuvinte cheie frumoase, cu trafic mare.

Un alt avantaj, este acela că, dacă dorești să cumperi un nume de domeniu foarte scurt, prețul unui domeniu excelent de 3 sau 4 litere de la noile gTLD-uri va fi de multe ori mai mic decât prețul aceluiași nume.com, .net sau .org. Pur și simplu pentru că există multe dintre noile gTLD-uri.

Citește și: WordPress vs Shopify – Ce Aleg?

Atunci de ce cumpără oamenii com, net și org?

Pentru că majoritatea utilizatorilor nu știu și nu înțeleg. Gândirea consumatorului care nu înțelege, sau așa-numitul lamer, se bazează în întregime pe experiența sa și pe baza „a ceea ce spun alții”. Astfel de utilizatori caută pe Google, văd că există domenii bine clasificate, în principal net și org și cred că aceste nume de domenii se clasează mai bine decât celelalte, doar pentru că sunt org sau net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here