Numeroase studii psihologice si de astrologie au relevant faptul ca, oricat de buni, oricata compasiune am prezenta, oricat de putin infricosatori am fi, tot exista, in fiecare dintre noi, unele caracteristici care pot inspira teama, care ne pot face sa fim “de temut” pentru cei din jur. Nimeni nu este 100% bun sau 100% rau; de fapt, putem spune, fara teama de a gresi, ca suntem un mix intre bine si rau. In anumite situatii, pot exacerba trasaturile de caracter negative; cum se spune, “este scos tot raul din noi” la iveala. Daca exista o stimulare potrivita, trasaturile de caracter pozitive se manifesta dominant. Psihologia recomanda sa ne cunoastem propria persoana, sa intelegem care ne sunt trasaturile de caracter pozitive si negative , si sa facem eforturi active pentru a le promova pe primele si a le tine in frau pe cele din urma. Astrologia explica aceste aspecte prin modul in care sunt plasate planetele si stelele pentru fiecare semn zodiacal in parte.  Pentru acestea poate analiza daca aspectele negative ies in evidenta in conditii de plictiseala sau in conditiile in care persoana se simte prinsa in cursa sau coplesita de greutati. Daca aspectele negative il fac pe omul respectiv sa se simta puternic si intimidant sau rusinat si incurcat? Unii dintre noi devin furiosi, atunci cand cineva reactioneaza negativ la prezenta lor, fara sa isi dea seama ca poate au niste caracteristici negative pe care le scot in evidenta neintentionat. Este mai bine a intelege aceste aspecte, decat a fi surprinsi si a avea reactii pe care sa nu le putem controla.

Iata care sunt trasaturile dominante negative la care trebuie sa fie atenti nativii fiecarui semn zodiacal din horoscop:

                Berbecul. Nativii acestei zodii au un temperament extrem de impulsiv, sunt certareti, au reactii care apar de nicaieri, pe buna dreptate speriind pe cei din jur, care se vor simti incomod, nestiind niciodata la ce sa se astepte din partea lor.

Taurul. Nativii Taur sunt foarte incapatinati; acesta nu este neaparat un aspect negative, atata timp cat ii deteremina sa isi indeplineasca obeictivele pe care si le-au propus. Totusi, atunci cand merg cu incapatanarea la absurd, pot enerva la culme pe interlocutori.

Gemeni. Nativii Gemeni sunt persoane schimbatoare, pot minti usor, au o personalitate duala, unii ar putea spune ca sunt cu doua fete. Ei vor considera ca a minti este un rau necesar; sunt atenti la orice barfa, sunt fascinate sa afle cat mai multe despre unii sau altii; participa si ei la discutii, ba chiar le face placere sa barfeasca.

Racul. Nativii Raci sunt foarte posesivi, reactioneaza emotional, iar frica ii face, de multe ori, sa reactioneze irational. Uneori se pot dovedi sufocanti in orice relatie, personala sau profesionala. Despartirile cauzeaza manifestari cu adevarat dramatice, din partea lor. Nu stiu deloc sa piarda elegant!

Leul.  Nativii Leu pot fi extrem de explozivi; totul este important pentru ei si, daca sunt pusi pe distrugere, nimeni nu ii mai poate opri. Cineva trebuie sa le reaminteasca faptul ca emotiile trebuie gestionate mai bine, precum si faptul ca nu orice actiune trebuie sa reprezinte motiv de conflict.

Fecioara. Perfectionismul nativilor Fecioara poate fi intimidant; in plus, ii transforma in persoane extreme de cicalitoare, care mereu sunt puse pe gasit cusururi. Relationarea, in astfel de conditii, are intotdeauna de suferit. Nimeni nu ar dori sa fie in preajma unei persoane pentru care nimic nu este suficient de bun.

Balanta. Nativii balanta sent genul care poarta pica; exista o latura a lor, joviala si sarmanta, dar si reversul, latura tine rabojul fiecarui lucru mai putin bun facut de cei din jur. Daca o persoana cade in dizgratia nativului balanta, acesta din urma va reveni greu asupra acestor sentimente.

Scorpionul. Nativul Scorpion este putin sadic; daca cineva il supara, nu este genul care sa se razbune deschis. Ii place sa se joace cu victimele sale, pana are satisfactia ca plata s-a facut in intregime. Cand s-a fixat pe cineva, greu mai poate fi convins sa dea inapoi.

Sagetator. Nativii Sagetatori sunt foarte volatile; pur si simplu nu se poate pune baza pe ei. Se schimba de la un moment la altul; nu le place sa fie constransi sa faca ceva, iar asta include si responsabilitatile. Si nici nu prea isi asuma nimic, cand sunt prinsi ca nu au facut ceea ce au promis.

Capricornul. Cea mai infricosatoare trasatura de caracter a Capricornilor este detasarea lor. Sunt atat de focusati pe obiective, incat, de multe ori, se extrag mental din situatie si nu mai tin cont de emotii, trairi, sentimente. E foarte greu de ajuns la ei, in aceasta situatie.

Varsatorul. Nativul varsator este eternal certaret; de parca a intra in polemici il energizeaza! Pot sa se certe pentru orice, chiar si pentru ceva lipsit de importanta sau ceva de care nu le pasa deloc, cu aceeasi ardoare ca si pentru ceva extrem de important. Este enervant pentru cei din jur!

Pestii. Nativii pesti sunt eterni negativisti; pesimismul lor este extrem de neplacut pentru cei din jur. Si devin repede pesimisti, mai ales daca lucrurile nu merg asa cum isi doresc. Daca au parte de o inlantuire de evenimente negative, este foarte greu pentru ei sa mai vada si partea plina a paharului.

Fiecare zodie din horoscop prezinta astfel de neajunsuri; pentru ca nimeni nu e perfect. Dar, cunoscand aceste caracteristici negative, poate reusim sa le gestionam mai bine, ba chiar sa le intoarcem in favoarea noastra, atunci cand este posibil. Pentru alte detalii intrati pe site-ul: ezodii.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here