Dacă aţi fost implicat/ă într-un accident grav cu vătămare corporală, atunci este bine să apelaţi imediat la un avocat. Acesta vă poate oferi direcţiile pe care urmează să le aveţi şi vă oferă suport permanent în soluţionarea cazului. Avocaţii Varzaru.ro sunt specializaţi pe problemele ce ţin de accidentele rutiere şi despăgubirile care se pot obţine în urma analizei cazului şi a certificatului cu zile ingrijiri medicale. Iată 5 informaţii importante legate de zilele de îngrijire medicală pe care trebuie să le cunoaşteţi:

·        Ce reprezintă zilele de îngrijiri medicale? Cum sunt definite de către lege?

Zilele de îngrijire medicală sunt o aproximare a gravităţii situaţiei existente. Se va emite un certificat cu anumite date de acest tip, realizat de către medicul legist care se ocupă de cazul dumneavoastră. Acesta va analiza impactul leziunilor, infirmităţile, dificultăţile de recuperare sau internările necesare, operaţiile, etc. Va determina un raport în care va emite nişte date legate de zilele de îngrijire medicală. Este important de ştiut că aceste zile de îngrijiri medicale nu sunt identice cu cele petrecute în spital sau cu cele din concediul medical. Ele nu reprezintă, în mod identic, numărul de zile de de recuperare.

·        Care este numărul de zile de îngrijiri medicale la care se poate da în judecată?

După 90 de zile de îngrijiri medicale, se pot face demersuri pentru a se da în judecată persoana care a produs accidentul. Astfel, este important certificatul dăruit de către medicul legist. Acest certificat este luat în calcul atunci când apăreţi în faţa Instanţei de Judecată sau atunci când sunteţi reprezentat de către un avocat. Avocatul poate depune actele necesare şi poate merge mai departe cu demersurile legale existente pentru fiecare caz în parte.

·        Cine calculează zilele de îngrijiri medicale?

Nu există un mod identic de calcul pentru zilele de îngrijiri medicale. Se analizează leziunile, gravitatea lor, modul în care se operează sau cum se recuperează, se consideră a fi importante infirmităţile şi modalitatea în care a fost schimbată viaţa unei persoane după accident.

·        Cum se compensează zilele de îngrijiri medicale?

Există posibilitatea de a obţine despăgubiri materiale pentru zilele de îngrijiri medicale. Acest lucru este posibil în două moduri. Prima variantă este cea care este legată de asigurator şi care implică o sumă fixă pentru fiecare zi de îngrijire medicală. Se va calcula o sumă medie şi se va înmulţi cu numărul de zile din certificatul constatator. A doua opţiune este cea care implică apariţia în Instanţă. Aici este important avocatul şi modul în care se prezintă cazul, cu toate argumentele semnificative. Judecătorul poate să decidă altă sumă de bani pentru despăgubire.

Puteţi apela la o consultaţie gratuită la Varzaru.ro pentru a afla tot ce este necesar pentru situaţia dumneavoastră

Varzaru.ro oferă consultanţă gratuită pentru a vă ajuta să primiţi informaţiile importante şi pentru a vă analiza cazul. Veţi avea parte de avocaţi specializaţi pe vătămare corporală produsă în urma accidentelor rutiere şi un suport permanent pe tot parcursul procesului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here