Există multe lucruri de luat în considerare atunci când alegeți ușile interioare. În mod tradițional, costul, dimensiunea și materialul au fost principalii factori care au condus la alegerea ușilor de interior potrivite pentru casa dvs. Cu toate acestea, modul în care proiectăm și interacționăm cu casele noastre s-a schimbat, iar furnizorii au ținut cont de acest lucru.

 

Dezvoltările în ceea ce privește funcționalitatea și finisajul ușilor de interior înseamnă mai multe considerații pentru proprietarii de case înainte de a le cumpăra. Nu mai sunt doar produse practice pentru a alcătui țesătura casei – selectarea ușii interioare potrivite pentru schema de design, fie ea în stil de epocă sau contemporană, poate eleva cu adevărat o casă.

 

Locuințele în plan deschis sunt din ce în ce mai populare, dar ușile de interior sunt încă o necesitate pentru alte zone ale casei, iar alegerea lor corectă poate defini acest proces de proiectare.

 

Înainte de a achiziționa o nouă ușă interioară, trebuie să țineți cont de câteva lucruri.

Tipul ușii

Există două tipuri de uși de interior: cu sau fără cadru. O ușă pre-agățată, care include o ușă montată pe cadru și balamale, este gata de instalare și utilizare. O ușă fără cadru este de bază; este doar o ușă și nu include toc, balamale sau set de mâner. Ușile vin neterminate, adică necesită vopsire sau finisare.

Mărime / Măsurare

Deschiderile și dimensiunile ușilor sunt deosebit de importante, atunci când instalați sau înlocuiți o ușă interioară. Când înlocuiți o ușă existentă cu o ușă cu cadru, selectați o ușă care are aceleași dimensiuni ca și cea existentă.

emag
usi pentru interior

 

Cele mai întâlnite dimensiuni ale ușilor sunt:

  • Lățime 68cm x Înălțime 203cm x Grosime 7cm
  • Lățime 78cm x Înălțime 203cm x Grosime 7cm
  • Lățime 88cm x Înălțime 203cm x Grosime 7cm
  • Lățime 120cm x Înălțime 203cm x Grosime 7cm
  • Lățime 140cm x Înălțime 203cm x Grosime 7cm
  • Lățime 160cm x Înălțime 203cm x Grosime 7cm

Balansarea

Înmânarea sau balansarea ușii este importantă pentru așezarea și feroneria ușii. Pentru a determina balansarea, stați în exteriorul ușii (partea de unde ați intra, cum ar fi pe holul orientat spre dormitor). Dacă balamalele se află pe partea stângă a ușii, aveți o ușă pentru stângaci. Dacă balamalele sunt pe partea dreaptă a ușii, este o ușă pentru dreptaci.

Finisaje de uși de interior

Ușile de interior sunt disponibile într-o varietate de stiluri, oferindu-vă opțiunea de a îmbunătăți fiecare cameră din casa dvs. Finisajul pe care îl selectați pentru noua dvs. ușă depinde de timpul și banii pe care sunteți dispuși să îi puneți în proces.

Amorsate

Ușile amorsate sunt pregătite cu un strat care sigilează lemnul și facilitează aderarea petelor sau a vopselei.

Pătate

O ușă pătată îmbunătățește modelul din lemn natural și creează un ton uniform de culoare, permițând lemnului natural să strălucească. Petele vin într-o varietate de nuanțe, de la deschise, cum ar fi arțar sau stejar alb, până la întunecate, cum ar fi negru sau espresso.

Prefinisate

O ușă prefinisată este finisată din fabrică și gata de instalare. A fost colorată sau vopsită cu găuri de prindere ale clanțelor ușii și găuri de șurub articulat. Tot ce trebuie să faceți este să o instalați.

Nefinisate

Ușile neterminate necesită mai multă muncă decât ușile prefinisate. Sunt pre-șlefuite, dar nu sunt pătate sau vopsite.

Feronerie pentru uși

Când vine vorba de feronerie pentru uși, aveți multe opțiuni, de la finisaj la balamale, clanțe, încuietori și multe altele. În cazul în care ușa dvs. nu necesită încuietoare și folosește o funcție de împingere / tragere, butoanele și mânerele fictive decorative care nu se întorc sunt o alegere ideală. Pentru ușile care nu necesită funcționalitate de blocare, cum ar fi dulapul, cămara sau ușile de pe hol, feroneria ușilor este ușor de instalat și vine într-o serie de finisaje și modele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here