In trecut, putina lume detinea o imprimanta personala. In general, toata lumea apela la serviciile xerox oferite de micile magazine de cartier. Astazi, insa, gasim imprimante peste tot, casele care nu detin o imprimanta devenind tot mai rare. Din acest motiv observam cu usurinta ca si micile magazine ce ofereau servicii de imprimare nu mai sunt la fel de cautate ca acum 15 ani.

Odata cu achizitionarea unei imprimante personale vine responsabilitatea ingrijirii acesteia. Prin ingrijire se intelege atat pastrarea imprimantei intr-o forma buna, prin curatarea constanta a acesteia, cat si folosirea unor cartuse imprimanta de calitate si compatibile cu produsul pe care il detinem. Daca incercam sa folosim un cartus nepotrivit, este de ajuns o montare gresita pentru a se ajunge la costuri ridicate ale reparatiilor sau chiar la nevoia achizitionarii unei noi imprimante.

 

Imprimanta alege cartusul, nu noi

Facand o noua paralela cu trecutul, in momentul in care imprimantele personale abia apareau pe piata nu ne puteam bucura de foarte multe modele, motiv pentru care nici gama de cartuse imprimanta nu era variata. Tot atunci, majoritatea cartuselor, fiind cartuse de cerneala, permiteau reincarcarea. Acest lucru putea facut fie acasa de catre o persoana care se pricepea, deseori folosindu-se o simpla seringa, fie la diverse magazine si service-uri de imprimante care se ocupau cu acest lucru.

Astazi, atat variatatea imprimantelor cat si a catuselor este foarte mare. Intalnim cartuse imprimanta atat de cerneala, cat si de toner. Dintre cele de cerneala putine mai permit reincarcarea, motiv pentru care in momentul in care cartusul s-a terminat suntem nevoiti sa achizitionam altul. Aceasta achizitie nu trebuie facuta dupa ureche. Imprimanta va alege cartusul in functie de marca si modelul ei. Alegerea unui cartus fara a cunoaste tipul imprimantei nu va duce decat la o serie de costuri suplimentare pe care este bine sa le evitam.

 

Cum interpretez specificatiile fiecarui tip de cartus?

In momentul in care intram pe un site ce comercializeaza cartuse imprimanta, precum si daca intram intr-un magazin specializat, inainte de a face o achizitie va trebui sa ne uitam la specificatiile produsului. Indiferent daca este vorba de un cartus de cerneala sau unul de toner, specificatiile se prezinta sub aceeasi forma. Astfel, vom avea un numar de pagini si un procent al acoperirii acestora. Aceste doua numere sunt legate intre ele, deoarece numarul de pagini printate este cel specificat doar daca toate vor avea acoperirea respectiva. Cu cat paginile pe care vrem sa le imprimam sunt mai incarcate, cu atat numarul de pagini printat va fi mai mic.

 

Unde gasesc cartuse imprimanta de calitate la un pret pentru toate buzunarele?

Un magazin care ofera produse pe care oricine si le poate permite este tonerpro.ro. Aici vom gasi pentru multe tipuri de imprimante o serie de cartuse, atat de toner imprimanta, cat si de cerneala.

Printre acestea se intalnesc cartuse originale, cele produse de firma imprimantei pe care o detinem, in general la preturi mai ridicate, dar si eventuale cartuse compatibile. Calitatea printarii cu ajutorul unui cartus compatibil se ridica de multe ori la nivelul printarii cu unul original, pretul fiind cu siguranta unul mai avantajos. Tu ce vei alege?

 

 Date de contact:

Telefon: +4 021 348 15 19

E-mail: office@tonerpro.ro

Punct de lucru: Bd. Energeticienilor 9E, bl M1, parter birou 1022. sector 3 Bucureti

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here